VORIGE PAGINA
 Light+Building Nieuws | Vibia noviteiten 2018

Light+Building Nieuws | Vibia noviteiten 2018

Maart, 2018

 

Live vanuit Frankfurt Messe reporten wij op de Light+Building 2018. Deze beurs biedt een groot podium aan bekende designmerken voor het presenteren van nieuwe collecties, technieken, trend en digitalisering op het gebied van verlichting.

 

De armaturen van Vibia onderscheiden zich door de verfijnde en vaak verassende vormgeving waarbij een belangrijk uitgangspunt ‘Light is Creation’ is. De afwerking en detaillering van de producten zijn cruciaal en worden vaak nog met de hand uitgevoerd. Designlinq heeft de noviteiten die deze week gepresenteerd werden al op de website. Deze noviteiten zijn vanaf nu verkrijgbaar.

De poëtische Guise

 

Guise is de poëtische vertaling van Stefan Diez op ambacht, technologie en licht. De familie hang- en wandlampen zijn ontstaan vanuit een onderzoek naar reflectie en de relatie tussen licht en transparantie. De Guise heeft iets magisch omdat de ledverlichting zelf onzichtbaar is, enkel de uiteinden van de randen en het geëtste patroon lichten op. Hierdoor ontstaat een bijzonder effect waarbij het glas zelf dient als lichtbron. Stefan Diez combineert in deze serie techniek met traditie. 

 

Uit het water vormgegeven

 

De Musa is een verfijnd ontwerp met een zachte en elegante uitstraling. De lichtbron zit in een kleine glazen bol die omhult is door de een aluminium schaal. Deze schaal vangt het licht op en reflecteert het licht langs de rondingen van het armatuur. Note Design Studio verwijst met het chromatische bereik, de vorm en de matte afwerking van de Musa naar de kust of de oevers van een rivier. De Musa collectie bestaat uit twee tafellampen en een wandlamp die functioneel licht geven maar tegelijkertijd bijzondere objecten zijn om naar te kijken.

 

 

Palma: een lijnenspel met planten 

Met de Palma geef je ieder interieur meer leven door planten te integreren met verlichting. De bollen van handgeblazen glas worden omarmd door een frame van grafiet gekleurd aluminium waardoor er een geometrisch effect ontstaat. De zwevende illusie wordt opgewekt door de bijna onmerkbare dunne bedrading. De Palma collectie leent zich goed voor een locatie zoals een hotel of restaurant en bestaat uit wandlampen, hanglampen en een tafellamp.

 

Licht waar het nodig is

Vibia heeft de North collectie uitgebreid met de vloerlamp 5666. Deze vloerlamp zweeft door zijn constructie in de lucht. Doordat het armatuur en de kap gescheiden zijn kan elk onderdeel vrij worden bewogen, hierdoor ontstaat er een dynamisch systeem waarbij het licht gemakkelijk kan worden geplaatst. Het ontwerp van Arik Levy heeft een zwevende fitting, hangend aan het plafond op een bijna onzichtbare manier. Hierdoor is er een prachtig spel tussen vorm en balans gecreëerd. 

Bekijk hier de hele collectie van Vibia of neem contact op met onze Vibia specialisten voor meer informatie.