VORIGE PAGINA
 Light+Building Nieuws | Wever & Ducré noviteiten 2018

Light+Building Nieuws | Wever & Ducré noviteiten 2018

Maart, 2018

Designlinq report deze week live vanuit Frankfurt Messe op Light+Building 2018. Deze beurs biedt een groot podium aan bekende designmerken voor het presenteren van nieuwe collecties, technieken, trends en digitalisering op het gebied van verlichting.

Vandaag in de spotlight: de noviteiten van Wever & Duré. De producten van dit Belgische merk staan bekend om de trendy uitstralingen. Hier wijkt Wever & Ducré bij het onthullen van de nieuwe collectie dan ook niet vanaf. Ze lanceerde nieuwe armaturen zoals de Grace, de Dewdro en de Rever collectie (afbeelding rechts), maar voegde ook nieuwe producten toe aan de populaire Wiro familie.

Spaans strand, dauwdruppels én een spiegelend effect

De Costa is een collectie speelse armaturen die uitgerust zijn met kleurrijke vissersnetten geïnspireerd op de Spaanse Costa. De Costa is verkrijgbaar als een vloerlamp of tafellamp en is waterbestendig zodat je ook buiten het ultieme strandgevoel hebt.

De Dewdro collectie is een collectie ontworpen door het duo 13&9 Design. De elegante armaturen doen denken aan dauwdruppels door de verschillende ronde vormen die zich vastklampen aan hangende en staande lampen. De Dewdro komt in meerdere versies en is gemaakt van handgeblazen glas en gepoedercoat aluminium.

Naast de Dewdro ontwierp 13&9 Design in samenwerking met modeontwerper Sabrina Stadlober de Mirro Collectie. Mirro is een serie reflecterende aluminium hang-, vloer-, wand- en tafellampen die zijn gebaseerd op spiegels. Door de reflectie ontstaat er een verbinding tussen de gebruiker, het product en de ruimte. 

De familie is compleet: Wiro

De populaire Wiro collectie is verder uitgebreid en nu een complete familie met hanglampen, tafellampen, vloerlampen én wandlampen. De Wiro familie bestaat uit nu uit 5 vormen die verkrijgbaar zijn in diverse maten. Het Wiro Multi systeem biedt je de mogelijkheid om meerdere Wiro’s met elkaar te koppelen en door de ruimte te leiden. Hierdoor kun je een echt statement maken!

It can be so easy

Light+Building staat bekend om de verbinding tussen design en digitalisering. Het verhaal van Wever & Ducré is dan ook compleet doordat ze op Light + Building het Smart Lighting systeem lanceerden. Een deel van de bestaande collectie zijn nu aanstuurbaar met ZigBee. Dit draadloze systeem zorgt ervoor dat dimmen nóg eenvoudiger wordt door voice control of door te dimmen met de app. Het systeem is aansluitbaar op Smart Home systemen zoals Amazon Echo of Homeee.  Wever & Ducré hebben een deel van hun spots zo ontwikkeld dat het comfertabel is met het ZigBee systeem. Onder deze collectie vallen de  Sirro, Solid en Sirra.

De noviteiten van Wever & Ducré zijn verkrijgbaar vanaf zomer 2018.

Meer weten of Wever & Ducré? Bekijk hier het assortiment of neem contact op met onze Wever & Ducré specialisten voor meer informatie.