Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Design verlichting: 6 bijzondere blikvangers

Design verlichting: 6 bijzondere blikvangers

Design verlichting siert je interieur, ook wanneer het licht niet brandt. Met speelse, eigenzinnige en bovenal verrassende elementen bewijzen de volgende 6 blikvangers evengoed de benaming woonaccessoire te mogen dragen.

Vibia Palma- Furturistische vormgeving
 

Wie in de glazen bol van de Vibia Palma van Antoni Arola kijkt, werpt inderdaad een blik op de toekomst. De serie, bestaande uit een wandlamp, hanglamp en tafellamp, wordt gekenmerkt door zijn strakke, geometrische vormen. De futuristisch vormgegeven lamp van handgeblazen glas verspreidt een warm en diffuus licht. Het lijnenspel dat op de wand ontstaat, geeft een bijzonder effect. Dankzij de haast onzichtbare bedrading lijken de bollen als hemellichamen te zweven. Als wand- en hanglamp kan de Palma zowel separaat worden bevestigd als in een groep geschakeld.

Bekijk de Vibia Palma-collectie.

Design verlichting: 6 bijzondere blikvangers
Design verlichting: 6 bijzondere blikvangers

Flos Aim – gericht licht

 

De naam zegt het al: de richting waarin de lamp schijnt, kan naar eigen voorkeur worden versteld. De Flos Aim, naar ontwerp van de gebroeders Erwan en Ronan Bouroullec, oogt ongecompliceerd en een tikkeltje nonchalant, maar hierin schuilt juist zijn kracht. Waar bij veel andere armaturen juist wordt gezocht naar oplossingen om de kabel zoveel mogelijk te maskeren, gebruikt de Flos Aim de kabel als handelsmerk. Met een lengte van maar liefst negen meter laat de kabel zich in elke gewenste vorm manoeuvreren.

Bekijk de Flos Aim-collectie.

Hollands Licht Flyebye – sfeervolle overkapping

 

De Flybye van Hollands Licht van designer Ernst Koning vormt een opvallende verschijning. Typerend aan de lamp is zijn stalen kap, welke aan de bovenzijde geperforeerd is. De kap zorgt voor een inventieve en evenwichtige lichtspreiding. De hanglamp verspreidt functioneel direct licht aan de onderzijde en warm indirect licht aan de bovenzijde. Hiermee vormt de Flyebye de ideale lamp voor boven een keukeneiland of eettafel. 

Bekijk de Flyebye van Hollands Licht.

Design verlichting: 6 bijzondere blikvangers
Design verlichting: 6 bijzondere blikvangers

Luceplan Tango – ultieme samensmelting

 

De Luceplan Tango doet zijn naam eer aan. Dat de Argentijnse designeR Francisco Gomez Paz zich liet leiden door 's lands fameuze dans wordt duidelijk bij de eerste aanblik. Het samenvoegen van drie grafische lijnen tot één dynamische vorm levert een interessant schouwspel op. De ledverlichting aan de bovenzijde reflecteert op het plafond en aangrenzende wanden, waardoor een aangename, indirecte lichtverspreiding ontstaat. 

Bekijk de Luceplan Tango.

 

Flos Arrangements – stijlvol als een sierraad

 

Dat de Britse ontwerper Michael Anastassiades al van jongs af aan geïntrigeerd is door sieraden, laat geen twijfel. Zoals een sieraad het lichaam verfraait, versiert verlichting de ruimte, zo luidt zijn ontwerpfilosofie. Flos Arrangements is opgebouwd als modulair systeem waaraan je negen verschillende lichtelementen kunt koppelen, bestaande uit vierkante frames, lijn-, cirkel-, ruit- en druppelvormen. Elk van de vormen is voorzien van een mechanisch en elektronisch verbindingssysteem om de elementen met elkaar te combineren.

Bekijk de Flos Arrangements-lijn.

Design verlichting: 6 bijzondere blikvangers
Design verlichting: 6 bijzondere blikvangers

Santa & Cole Tatu – pop-art icoon

 

In 1972 ontwierp designer André Ricard de iconische Tatu tafellamp. Het Spaanse Santa & Cole heeft de flexibele lamp met verstelbare, convergerende lens opnieuw uitgebracht met moderne led-technologie. Bijzonder aan de tafellamp is dat de stralingshoek van het licht manueel vergroot of verkleind kan worden. Met zijn buisvormige ‘lichaam’, bestaande uit drie onafhankelijk van elkaar draaibare koppelstukken, legt de gebruiker de accenten daar waar hij of zij deze hebben wil. Een heuse cult-klassieker.  

 

Design verlichting bij Designlinq

 

Verlichting is – naast functioneel – vooral sfeerbepalend. Het kiezen van een passende vorm, lichtkleur en techniek is hierbij van doorslaggevend belang. Bij Designlinq vind je een omvangrijk aanbod design verlichting van alle grote merken. Ook voor een lichtplan voor je woning of kantoorruimte kun je bij Designlinq terecht.  

Bekijk hier onze design verlichting