Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Artifort

Dit wereldberoemde Nederlandse merk staat bekend om de tijdloze banken, tafels en stoelen die komen in diverse materialen, kleuren en vormen. Wij maken je graag wegwijs in de brede collectie van Artifort. Voor informatie en vragen over het design meubilair kan je contact opnemen met onze klantenservice.

Artifort
Artifort
Artifort

De collectie van dit Nederlandse design merk is een samenspel van art en comfort. Artifort ontwerpt tijdloos design van topkwaliteit ontwikkeld door toonaangevende ontwerpers zoals Pierre Paulin, Ilse Crawford, Luca Nichetto en Jasper Morrison. De design meubelen van Artifort zijn dan ook te bewonderen in het Museum of Modern Art en Centre Pompidou. Het meubilair van Artifort wordt met oog voor duurzaamheid geproduceerd waarvan meerdere generaties kunnen genieten.

Artifort is opgericht in 1890 door Jules Wagemans die zich in Maastricht vestigde als stoffeerder en behanger. Wagemans zoon, Henricus, bouwde het designmerk uit tot een meubelfabriek die destijds H. Wagemans & Van Tuinen heette. Door de economische crisis in de jaren dertig moesten de design stoelen, banken en tafels zich onderscheiden met de nadruk op functionaliteit, kwaliteit en comfort. In 1928 kreeg het merk de naam Artifort. Afgeleid van het Latijnse woord “Ars” dat kunst of kunde betekent en “fortis” dat staat voor sterk of krachtig. De doorbraak voor Artifort komt in begin jaren dertig wanneer het merk begint te werken met Epeda-binnenvering. Deze binnenvering was een aantrekkelijk alternatief voor het gras, paardenhaar en kapok dat destijds als binnenvering werd gebruikt. De Epeda-binnenvering is uit één staaldraad gevlochten waardoor comfort en duurzaamheid gecombineerd worden. Een iconisch ontwerp uit de Artifort collectie is ontworpen door Pierre Paulin.

De Orange Slice fauteuil vierde in 2010 zijn 50e verjaardag en is kenmerkend door het speelse karakter van de compositie. Zo lijkt de fauteuil vanuit verschillend invalshoeken van vorm te veranderen. Het design meubilair van Artifort garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit door de vakmanschap van stoffeerders, lassers, houtbewerkers en naaisters. De tijdloze design banken, stoelen en tafels komen helemaal tot hun recht op kantoor, thuis, in de directiekamer of in de ontvangstruimte.