Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Foscarini

Dit Italiaanse merk produceert design verlichting in allerlei verschillende soorten en maten. Iedere Foscarini lamp is uniek en heeft een eigen verhaal.

Voor advies en informatie over deze design verlichting collectie kun je terecht bij onze lichtspecialist bij de klantenservice.

Foscarini
Foscarini
Foscarini

Aan of uit, het unieke uiterlijk van een Foscarini lamp zorgt er altijd voor dat er naar wilt kijken. Deze design lampen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en perfecte afwerking. Dit Italiaanse merk is in 1981 opgericht door Carlo Urbinati en Alessandro Vecchiato. De verlichtingscollectie van Foscarini bestaat uit meer dan vijftig modellen, gemaakt van meer dan twintig verschillende materialen en ontworpen door meer dan dertig ontwerpers. Met het allereerste en makkelijkste idee is dit verlichtingsmerk nooit tevreden. Foscarini gelooft dat het beste idee altijd meer moeite kost. De Italiaanse design mentaliteit is te zien in de hoge mate van vakmanschap en duidelijke ontwerpvisie die Foscarini meegeeft aan iedere product. Bekende series van Foscarini zijn de Gregg collectie en de Twiggy collectie. Andere designklassieker van het Italiaanse merk zijn de Chouchin hanglampen en de Binic tafellamp.

In 1981 ontwierp Foscarini veel verlichting met Murano glas. Het merk was destijds dan ook gevestigd op de eilandengroep Murano die bekend staat om hun glaskunst. Foscarini had echter geen eigen oven voor de verwerking van het glas en maakte daarom gebruik van externe fabrikanten. Hier had het verlichtingsmerk in 1994 baat bij toen ze naar het Venetiaanse vasteland verhuisde. Foscarini voelde zich door het gebruik van de externe fabrikanten niet verbonden aan een specifiek productieproces. Hierdoor hadden de ontwerpers de vrijheid om te experimenteren met diverse materialen. Het merk ging over van het materiaal glas naar kevlar of polyethyleen.

Met een Foscarini lamp ben je ervan verzekerd dat je een tijdloze designlamp toevoegt aan je interieur.