Flos

Dit familiebedrijf is één van de pioniers in de wereld van Italiaanse verlichtings design. De collectie van Flos bevat vele design klassiekers en is erg uitgebreid. Onze lichtspecialisten maken je graag wegwijs in deze collectie en helpen je graag met het uitzoeken van de perfecte verlichting.

Voor advies en vragen kun je terecht bij onze klantenservice.

Flos Flos Flos

In 1962 richtte Dino Gavina en Cesare Cassina dit wereldberoemde verlichtingsmerk op. Flos staat bekend als een echte vernieuwer op het gebied van design verlichting. De ontwerpen zijn bijzonder innovatief met veel aandacht voor functionaliteit en kwaliteit. Flos lampen staan bekend om hun hoogwaardige technische kwaliteit en om hun stijlvolle en elegante ontwerpen. Dit Italiaanse merk is voortdurend bezig met innoverende technologieën en het gebruik van nieuwe materialen.

Flos heeft samengewerkt met meerdere topontwerpers zoals Marcel Wanders, Paolo Rizzatto en Jasper Morrison. Dit Italiaanse topmerk heeft een groot aantal design klassiekers voortgebracht en heeft daarvoor diverse prestigieuze designprijzen in ontvangst mogen nemen. Van hanglampen, vloerlampen en tafellampen tot aan buitenverlichting en plafondlampen presenteert de collectie van Flos zich als enorm veelzijdig. Flos heeft zowel een collectie voor gebruik in een huiselijke omgeving als een architectural collectie voor met name projectverlichting.

Eén van de beroemde hanglampen van dit merk zijn de Aim hanglampen. Het ontwerp van deze design hanglamp druist tegen alle regels in die verbieden dat de bedrading van een lamp niet gezien mag worden. Dit a-typische ontwerp maakt de Aim juist uniek. Door de lange kabels en de slimme bevestiging kun je de Aim ophangen waar je maar wilt.

Flos verlicht onontdekte emoties en ziet licht als de ideale vorm voor het creëren van nieuwe en innovatieve ideeën.

Alle producten van het merk Flos