Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Flos

Flos is een familiebedrijf dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in verlichting. De collectie Flos lampen bevat vele design klassiekers. Flos, wat ‘bloem’ betekent in het Latijns, is in de jaren ‘60 opgericht door Achille & Pier Giacoma Castiglioni, Dino Gavina en Cesare Cassina.

Bij Designlinq vind je de complete collectie van de Flos lampen. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

Flos
Flos
Flos

Het familiebedrijf Flos is één van de pioniers in de wereld van Italiaanse design verlichting. De collectie van Flos bevat vele design klassiekers en is erg uitgebreid. Sinds 1963 worden de Flos lampen ontworpen en geproduceerd. De eerste Flos lampen, zoals de ‘Jucker lamp’, ontworpen door Tobia Scarpa en  de ‘Arco’ van de gebroeders Castiglioni, zijn ondertussen echte musthaves voor de design liefhebber. Deze designers, maakten samen met Dino Gavina van Flos een wereldwijd succes. Samen brachten ze de meest iconische ontwerpen tot stand, waardoor de Flos lampen een iconische positie in de geschiedenis van design en verliching in hebben genomen.


 In de jaren ‘70 en ‘80 werden de Flos lampen over de hele wereld tentoongesteld, met name de lampen van de gebroeders Castiglioni vielen in de smaak bij het wereldwijde publiek. Door de enorme populariteit kon Flos uitbreiden en ook de collectie Flos lampen werd aanzienlijk vergroot. In de loop der jaren, werkte Flos samen met verschillende designers, waaronder Phillipe Starck. Zijn ontwerp, de Miss Sissi Flos lamp, werd maar liefst 100.000 keer verkocht in het eerste jaar.


Designers van Flos


De designers achter Flos zijn zeker niet de minste, maar de Flos lampen worden ook ontworpen door verschillende andere designers met een toonaangevende reputatie. Zo worden verschillende Flos lampen ontworpen door designers als Marcel Wanders, Jasper Morrison en Paolo Rizzatto. Sinds de oprichting heeft Flos meerdere design awards mogen ontvangen voor hun unieke Flos lampen.


De Flos collectie


Flos heeft een enorme collectie lampen, waaronder hanglampen, vloerlampen, tafellampen en nog veel meer. Aan het begin van de 21e eeuw heeft Flos zich ook toegelegd op het ontwikkelen van stijlvolle LED-verlichting. Daar is ‘Flos Architectural Lighting’ uit naar voren gekomen. Deze collectie Flos lampen is ideaal voor het verlichtingen van grote ruimtes, zoals een kantoor of publieke ruimte. Flos is daardoor gemakkelijk te gebruiken bij het maken van een lichtplan voor een kantoorruimte of woning. Onze lichtspecialisten helpen je graag bij het vinden van de juiste Flos lamp en de juiste indeling van jouw lichtplan. Voor advies en vragen kun je terecht bij onze klantenservice.