Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Lumina

Al sinds 1980 produceert en ontwerpt Lumina lampen die erg decoratief zijn en bovendien allemaal technische hoogstandjes zijn. Niet alleen kan je de Lumina lampen wereldwijd in interieur tegenkomen, veel Lumina exemplaren zijn ook te bewonderen in musea. Heb je vragen over onze Lumina lampen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Lumina
Lumina
Lumina

Lumina is een ‘historical italian light company’ en is in 1975 door Tommaso Cimini. Hij ontwierp de Daphine lamp, een tijdloze klassieker en de tweede laagvolt halogeenlamp uit de geschiedenis. Momenteel wordt Lumina geleidt door Cimini’s zonen, Ettore en Andrea. Samen brengen zij de Lumina verlichting tot een hoger niveau dankzij het gebruik van de meest geavanceerde technologieën. Lumina hecht veel waarde aan hun ‘Made in Italy’ propositie. De Lumina fabriek staat in Arluna, nabij Milaan, de hoofdstad van fashion en design. De Lumina lampen worden geprezen om het aandacht voor detail in hun ontwerpen. Omdat Lumina het hele productieproces in eigen hand heeft, is het mogelijk om op maat gemaakte oplossingen aan hun klanten te bieden.


De filosofie achter het design van de Lumina Lampen? ‘We believe that the form of a product has to follow its own function through clever design and engineering solutions’. Sinds een aantal jaren werkt het design team van Lumina samen met Foster + Partners uit Londen. Samen koppelen ze ambacht met techniek en tijdloos design. Naast de iconische Daphine lampen van Lumina zijn ook de Matrix Lumina lampen, zoals de Matrix Doppia, erg populair. Lumina biedt een uitgebreide collectie van vloerlampen, tafellampen, plafond- en hanglampen. Heeft u een vraag over onze collectie of over de Lumina lampen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor meer informatie en advies.