Vitra

Vitra is misschien wel één van de meest bekende design merken ter wereld met een enorme collectie. Hierdoor kan het soms lastig zijn de juiste combinatie van stof, kleur en materiaal te vinden. Je kunt hiervoor altijd onze klantenservice bellen of E-mailen. Zij kunnen je ook van dienst zijn met onze stalen service.

Vitra Vitra Vitra

Vitra is een Zwitsers bedrijf dat in 1953 werd opgezet door het echtpaar Willi en Erika Fehlbaum. Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten ontdekten zij meubels die werden ontworpen door een ander echtpaar; Charles en Ray Eames. Deze meubels waren anders dan alles dat zij tot dan hadden gezien en kenden. Enthousiast besloten de Fehlbaum’s te proberen de productielicentie voor Europa te bemachtigen hetgeen in 1957 ook lukte. Zij verkregen daarnaast ook de licentie voor de productie van producten van ontwerpers zoals George Nelson, Alexander Girard en Isamu Noguchi.

Sindsdien vormen de producten van Charles en Ray Eames, zoals de legendarische Eames Lounge Chair en de niet minder bekende Eames Plastic Chairs de basis voor het succes van Vitra.

Ook de samenwerking met Verner Panton in 1967, met als resultaat de bekende Panton Plastic Chair en met hedendaagse ontwerpers zoals Ronan & Erwan Bouroullec, Hella Jongerius en Jasper Morrison heeft er toe bijgedragen dat Vitra ruim 60 jaar na de oprichting nog steeds en leidend en trendsettend merk in de design industrie is.

Alle producten van het merk Vitra