Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Vitra meubels: design met hoofdletter D

Vitra meubels: design met hoofdletter D

Het kenmerkende aan Vitra meubels? Het toonaangevende en tegelijkertijd tijdloze design. Vitra is pleitbezorger van het idee dat een levendige woon- of werkruimte aan karakter wint, wanneer deze is samengesteld uit een mix van modern en klassiek, doorleefd en nieuw. De unieke vormgeving, patronen en functionele eigenschappen van Vitra meubels voegen een modieus accent toe aan ieder interieur. Vitra: design met hoofdletter D.

Vitra meubels: design met hoofdletter D
Vitra meubels: design met hoofdletter D

Bakermat van designklassiekers

Het in 1950 opgerichte Zwitserse familiebedrijf staat van meet af aan bekend om zijn duurzame, inspirerende ontwerpen. Met designklassiekers zoals de Eames Lounge Chair, de Eames Plastic Chairs en later ook de Grand Conference Highback, vestigde Vitra zijn naam als avant-gardistische, twintigste-eeuwse designgrootheid.

Ook vandaag de dag presenteert het grensverleggende merk met enige regelmaat nieuwe en eigentijdse meubelcollecties voor thuisgebruik en zakelijke toepassingen. Met de hedendaagse designs van topontwerpers zoals Hella Jongerius bouwt de meubelfabrikant voort op zijn rijke traditie binnen de interieurwereld.

 

Huis van stijlvolle Vitra Home-collectie

Met de stijlvolle Vitra Home-collectie brengt Vitra design bij mensen thuis. De lijn –  bestaande uit designklassiekers van onder andere Verner Panton en Charles en Ray Eames, alsook fonkelnieuwe meubels en accessoires van ontwerpers Jasper Morrison en de gebroeders Bouroullec – maakt van elk huis een thuis.

De ontwerpfilosofie van Vitra laat nadrukkelijk geen ruimte voor vastomlijnde kaders en zaken als ‘ideale afmetingen’ of ‘correcte stijlen’. De meubelfabrikant ziet het concept thuis vooral als een samenkomst van persoonlijke voorkeuren en inzetbare ruimtelijke elementen.


“Thuis kan een plek zijn om je te verbergen voor de wereld of een ruimte om de wereld te verwelkomen. Het kan aangesloten zijn op het netwerk of volledig offline zijn. Het kan vol dingen staan of bijna leeg zijn. Het kan rijkelijk gedecoreerd zijn of juist uiterst minimaal.”
Vitra


De Vitra Home-collectie omvat een uitgebreid aanbod meubels, verlichting en accessoires voor de woon-, eet- en werkkamer, waarvan enkelen ook geschikt zijn voor buitengebruik.

Vitra meubels: design met hoofdletter D
Vitra meubels: design met hoofdletter D

Eigentijdse meubels voor kantoren en openbare ruimtes

Vitra, ooit gestart als winkelinrichtingsbedrijf, heeft zich vanuit zijn roots gespecialiseerd in designmeubilair voor kantoren en openbare ruimtes. Het merk zet voortdurend in op innovatieve interieuroplossingen die gehoor geven aan veranderende markt- en klantbehoeften.

Zo omvat het huidige Vitra portfolio meubilair dat perfect aansluit op nieuwe kantoortrends en werkvormen, zoals co-working spaces en concentratiewerkplekken. Met hetzelfde gemak laten de meubelontwerpers van Vitra zien hoe functioneel en esthetisch design het verschil maakt in culturele centra, onderwijsinstellingen, horecagelegenheden en op luchthaventerminals.

Vitra meubels bij Designlinq

Vitra staat garant voor ongeëvenaarde kwaliteit en design met een vooruitziende blik. Designlinq beschikt over een uitgebreid aanbod Vitra meubels vol designklassiekers en eigentijdse ontwerpen die je interieur tot leven brengen. Laat je inspireren!

 

Bekijk hier onze Vitra producten

Vitra meubels: design met hoofdletter D