Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!

Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!

Neem een kijkje in het werk van deze interieurprofessional en kom meer te weten over de voordelen als lid van het Designlinq Platform.

 

Interieurontwerpster Desiree Bastiaens is sinds 2018 aangesloten bij het Designlinq Platform. Al 12 jaar runt zij de ontwerpstudio: Inside Options. Desiree en haar groeiende team lukt het om elk schoolgebouw om te toveren tot een plek waar zowel de leerlingen als docenten zich thuis voelen.

Foto: Romy (links), Desiree (midden), Mariam (rechts)

Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!
Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!

Eigenaar en founder van Inside Options, Desiree Bastiaens, heeft zelf geen prettige herinneringen aan haar schooltijd. Toen zij naar de middelbare school ging kwam zij terecht bij de nonnen en later bij de broeders op een katholieke school. Hier had ze altijd het gevoel alsof ze op visite was en voelde het totaal niet als een plek waar zij haar creatieve zelf kon zijn. Desirée was altijd heel avontuurlijk en creatief bezig en dat paste totaal niet in een omgeving met veel regels en een sobere sfeer. “Dagelijks telde ik echt de uren voordat ik weer de fiets op mocht springen om naar huis te gaan.”

Toen zij eenmaal als tiener op de kunstacademie in Maastricht terecht kwam merkte zij dat een gezonde en prettig leefklimaat heel belangrijk is voor je ontwikkeling. Hierdoor werd ze veel vrijer en presteerde ze veel beter. “Dit gevoel veranderde zoveel voor mij, dat ik dit ook voor anderen wilde en besloot te starten met Inside Options. In eerste instantie waren wij een allround interieurbedrijf, maar een paar jaar later zijn wij ons uitsluitend op scholen gaan richten.”

Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!
Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!

Werkwijze van Inside Options

 

“Wij beginnen altijd met gesprekken met docenten en leerlingen, wat willen zij voor sfeer en wat vinden zij belangrijk in het nieuwe interieur. Met onze eigen kennis schetsen wij een plan en blijven wij goed communiceren waardoor wij een omgeving kunnen creëren waar zij 100% achter staan.”

Dit is dé manier hoe Inside Options zich onderscheidt van anderen; “Wij blijven altijd detaillistisch denken! Soms komen er mensen bij ons met een heel klein budget, soms juist heel groot. Beide is helemaal goed, ons missie is immers om van iedere school in Nederland een toffe plek te maken, grote en kleine projecten horen daarbij.

Wij zorgen dat het eindresultaat mooi is, sfeer heeft en functioneel goed werkt.”

Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!
Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!

Circulaire en duurzame toekomst

 

In deze bizarre tijd met Corona waardeer je nu nog meer wat je hebt. “Wij zijn onwijs dankbaar hoe goed we deze crisis doorkomen. In de toekomst zijn we van plan ons team van 7 nog meer te kunnen uitbreiden en hierdoor grotere projecten te kunnen doen. Ook leggen we al veel meer de focus op het circulair en duurzaam inrichten van scholen.”

Een mooi voorbeeld is dat leerlingen van een middelbare school hun spijkerbroeken hebben ingeleverd en ze hier banken van hebben gemaakt. Naast dat het duurzaam is, is het ook leuk voor de leerlingen om in het interieur iets van zichzelf terug te zien.

“Ons favoriete merk voor basisscholen is het Italiaanse merk PEDRALI. Het is een modieus merk, met producten van goede kwaliteit en dat in combinatie met het kleurgebruik maakt het perfect voor onze scholen.”

Designlinq Platform

 

“Toen ik mij aanmeldde bij het Designlinq Platform via jullie social media, wonnen wij gelijk een design weekendje naar Milaan. Een beter begin van een mooie samenwerking kan ik haast niet bedenken”, grapt Desiree. “Designlinq is een fijn bedrijf, die actief op de markt is en echt vooruitstrevend aan jou als interieurprofessional en je bedrijf denkt.”

“Meerdere keren per jaar vinden wij het fijn om bij te leren over het vak door middel van cursussen of workshops. Dus wij kunnen dan ook niet wachten tot dit weer mag!” Designlinq organiseert voor de deelnemers aan het Designlinq Platform 8-10 x per jaar producttrainingen, fabrieksbezoeken, een Light Academy, buitenlandse trips en lezingen met lunch, diner of borrel. 

Spreekt ons concept met deelname aan het Designlinq Platform je aan? Lees hier meer over het Designlinq Platform of maak direct een account aan en meld je aan!

 

Fotografie: Inside Options


Interview: Floortje Krug
Publicatie: 10 maart 2021

Inside Options creëert de beste werk- & leeromgeving!