VORIGE PAGINA
 Portfolio: By Jarmusch

Portfolio: By Jarmusch

Het Industriegebouw is een unieke locatie waarin verschillende bedrijven zitten.  Ook ons kantoor is gevestigd in dit schitterende pand in het centrum van Rotterdam. Op de begane grond van Het HIG zijn diverse shops en hippe eettentjes gevestigd. Zo ook de nieuwste American diner midden in Rotterdam: By Jarmusch. De naam is geïnspireerd op de regisseur Jim Jarmusch, onder andere bekend van de cultfilm Coffee & Cigarettes. Hier bestel je je ontbijt of lunch precies zoals jij hem wilt en drink je filterkoffie uit een kan.

Het interieur van dit bijzondere restaurant is een mix tussen een American diner en de ontwerpen van de beroemde Nederlandse architect Huig Maaskant. Leuk feitje is dat Maaskant ook Het Industriegebouw heeft ontworpen. In By Jarmusch kun je in de hanglampen, de trap en het meubilair goed het verband zien met Het Industriegebouw. De zwarte buizen zijn namelijk terug te vinden aan de buitenkant van Het Industriegebouw.

Verlichting aan een zwevende buis

Maar het mooiste van het interieur is dan toch de verlichting boven de enorme bar. Designlinq heeft de invulling voor het lichtplan voorgesteld.  De Ray collectie van het Belgische merk Wever & Ducré sluit perfect aan bij het concept en de uitstraling van By Jarmusch. De 22 stuks Ray verlichting zijn bevestigd boven de bar van bijna 20 (!) meter.

De Ray collectie bestaat onder andere uit de hanglamp Ray 3.0 en de hanglamp Ray 2.0. De cijfers staan voor de lengte van het armatuur. De 3.0 is 30 cm en de 2.0 is 20 cm lang. Dit minimalistische armatuur is tevens beschikbaar in een wanduitvoering voor indoor en outdoor.  De Ray is verkrijgbaar gemaakt van gepoedercoat aluminium en is verkrijgbaar in diverse kleuren. 

Ben je ooit in de buurt van de Goudsesingel in Rotterdam dan raden wij je zeker aan om langs By Jarmusch te gaan. Zo kun je tegelijkertijd lekker eten en de mooie lampen collectie bekijken.


Tekst: Lisa Bakker

Fotografie: Titia Hahne, Marick Baars