Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Vitra fauteuil: ontspanning opnieuw uitgevonden

Vitra fauteuil: ontspanning opnieuw uitgevonden

Vitra heeft het ouderwetse, stoffige imago van de relaxfauteuil van weleer hoogstpersoonlijk van zich afgeschud. Bijzonder, wetende dat veel Vitra fauteuils al decennialang in omloop zijn. Het geeft weer hoe tijdloos en vooruitstrevend de designs van het Zwitserse designmerk zijn. Van luxe fauteuils voor kantoor tot aan eet- en zitruimtes – Vitra tilt het begrip ontspanning naar een hoger niveau.

Een overzicht van enkele iconische fauteuils die Vitra heeft voortgebracht.

Vitra fauteuil: ontspanning opnieuw uitgevonden
Vitra fauteuil: ontspanning opnieuw uitgevonden

Eames Lounge Chair: de ultieme moderne klassieker

 

Wat de film Iron Man, de TV-serie Frasier en het Museum of Modern Art in New York met elkaar gemeen hebben? In elk van deze culturele uitingen schittert de Vitra Eames Lounge Chair. De in 1965 ontworpen stoel wordt niet voor niets “de ultieme moderne klassieker” genoemd. 

Saillant detail: de stoel groeit letterlijk mee met zijn gebruikers. Sinds het ontwerp van de stoel is de gemiddelde lichaamslengte van mensen met bijna tien centimeter toegenomen. Reden voor Vitra om een nieuwe uitvoering op de markt te brengen met grotere afmetingen. Hierdoor kan iedereen het unieke comfort ervaren van een echte Eames Lounge Chair.

De stoel is uitvoerbaar in diverse (kleur)uitvoeringen van het leder, onderstel en zitschaal. Laatstgenoemde is leverbaar in een drietal luxueuze houtsoorten, te weten palisandergepigmenteerd noten en zwart essenhout. Wie het relaxgevoel ten volste wil ervaren, combineert deze stoel met de bijpassende voetenbank in dezelfde palisandergepigmenteerd noten en zwart essenhout uitvoeringen.

(Grand) Repos Lounge Chair: lenigheid ten top

 

Antonio Citterio ontwierp in 2011 de luxueuze loungestoel Repos en de bijbehorende voetenbank Repos Ottoman. Zijn ronde, elegante vormen geven de stoel zijn ongekend hoge comfort mee, gesterkt door zijn uitnodigende armleuningen en hoge rugleuning met geïntegreerd nekkussen. Door het traploze draaimechanisme onder de bekleding draait de stoel uitermate soepel om zijn as en kan de rugleuning soepel naar achteren worden bewogen. Voor het ultieme comfort kan de weerstand van de rugleuning worden aangepast aan het gewicht van de gebruiker. Zo wordt de lendenstreek bij elke beweging optimaal ondersteund.

Binnen dezelfde lijn schittert ook de Grand Repos met bijbehorende voetenbank Repos Panchina. De stoel valt op omwille van zijn gezellige ‘oren’, welke bovenaan de rugleuning zijn aangebracht.

Vitra fauteuil: ontspanning opnieuw uitgevonden
Vitra fauteuil: ontspanning opnieuw uitgevonden

East River Chair: in ontspanning afwachten

 

De Vitra fauteuil East River Chair, uit de koker van Hella Jongerius, is veelvuldig te vinden in lobby’s en wachtruimtes. Het uitermate comfortabele zitgemak en zijn gave om de stilte te doorbreken zorgen voor een ontspannen, ongedwongen sfeer, waar het in deze ruimtes vaak aan ontbreekt.

De designfauteuil is uitvoerbaar in uiteenlopende sfeerbepalende kleuruitvoeringen, van vrolijk en uitdagend tot subtiel en ingetogen. Jongerius heeft de kleuren en de stiksels bij de totstandkoming van de stoel zorgvuldig op elkaar afgestemd. De stoffen bekleding, het stevige zitkussen en de lederen armleuning geven steun aan de lendenen en bieden zo een een hoog comfort.

De East River Chair is verkrijgbaar met twee type onderstellen: naturel eiken en donker gevernist.

La Chaise: drijven op wolken

 

La Chaise van Charles en Ray Eames ontleent zijn naam aan het minstens zo iconische beeldhouwwerk ‘Floating Figure’ van Gaston Lachaise. Met zijn unieke vormgeving is deze stoel de verwezenlijking van organisch design. Door de witgelakte polyurethaan zitschaal, welke rust op een buisstalen onderstel met een kruisvoet van massief eiken, waant de gebruiker zich voor even in de wolken.

Vitra fauteuil: ontspanning opnieuw uitgevonden
Vitra fauteuil: ontspanning opnieuw uitgevonden

Iconische Vitra fauteuils bij Designlinq

 

Bovengenoemde Vitra fauteuils vind je bij Designlinq. De eigentijdse ontwerpen brengen ieder interieur tot leven en herbergen een ongeëvenaard comfort.

Laat je inspireren!

Bekijk hier onze Vitra fauteuils