Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Alberto Meda

Alberto Meda

Alberto Meda werd in Tremezzina geboren in het jaar 1945, maar leeft en werkt tegenwoordig in Milaan. Hij behaalde zijn master in werktuigbouwkunde aan de Milano Politechnico in 1969. Hier keerde hij in 1995 terug om les te geven in industrieel design. Alberto heeft echter veel meer lessen gegeven en is vaak als gastspreker uitgenodigd bij verschillende universiteiten en evenementen over de hele wereld. Om er maar een paar te noemen: de Domus Academie, Design Symposium in Fukui, Design Quest in Osaka, Design Center in Tokio, IUAV in Venetiƫ en de Washington University. Momenteel geeft hij nog lezingen aan universiteiten in Stockholm, Miami, Ulm , Istanbul, Mexico, Toronto en San Paulo.

In 1973 is Meda de technische manager van Kartell en heeft hij de leiding over de projectontwikkeling van meubels en laboratoriumbenodigdheden. In 1979 gaat Meda aan de slag als zelfstandig designer en werkt in opdracht van grote bedrijven zoals: Alessi, Alfa Romeo, Alias, Arabia-Finland, Cinelli, Colombo Design, JcDeaux, Luceplan, Philips, Olivetti en Vitra.

Het werk van Alberto Meda heeft wereldwijd in vele exposities mogen staan, enkele voorbeelden zijn: Creativitaia en zijn eigen expositie Desing Gallery, beide in Tokio in 1990, in 1992 stond zijn werk in 18e Triennale, in 1993 stond hij in Mestieri dAutore in Siena en ga zo maar door.

Alberto heeft met zijn design overigens talloze awards gewonnen waaronder de Compasso dOro, en dat maar liefts drie keer, de Good Design Award en de Red Dot Award. Daar bleef het overigens niet bij voor Alberto want hij won nog zon tien andere gerenommeerde prijzen.

Enkele producten van Meda hebben een permanente plek veroverd in het Museum of Modern Arts in New York zoals zijn Light Light stoel, Soft Light stoel, Longframe en de On-Off lamp.

Producten