Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Alvar Aalto

Alvar Aalto

Hugo Alvar Henrik Aalto, geboren in Kuortane te Finland in februari 1898 en vond het einde van zijn leven op 11 mei 1976 in Helsinki.

Tussen 1916 en 1921 studeerde Aalto architectuur in Helsinki waarna hij twee jaar later zijn eigen architectenbureau startte in Jyväskylä. Alvar Aalto wordt beschouwt als een van de meest invloedrijk architecten van de Scandinavische moderne beweging. Dit leidde tot zijn lidmaatschap van het Congrés Internationeaux d'Architecture Moderne (CIAM)

Bekende werken van Alvar zijn de campus van de Technische Universiteit Helsinki, het stadhuis van Säynätsalo en de Finlandiahal in Helsinki, maar Finland werd te klein voor Aalto en gebouwen van zijn hand zijn wereldwijd gerealiseerd. Enkele voorbeelden zijn te vinden Duitsland en de Verenigde Staten.

Naast de architectuur kende Aalto ook succes in de product design, een wereldberoemd voorbeeld is de Aaltovaas die gebaseerd is op meer in Finland, dit om te benadrukken dat de industriele wereld geen rekening meer hield met wat de mensen echt nodig hebben hun in leven.

Producten