Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Arik Levy

Arik Levy

Arik Levy is in 1963 geboren en komt van oorsprong uit Israël maar woont en werkt tegenwoordig in Parijs. Arik is een multidisciplinaire kunstenaar en is actief op de gebieden van: kunst, techniek, fotografie, design en films.

Toen Arik nog woonachtig was in Israël werd veel van zijn tijd in beslag genomen door surfen en zijn grafisch design studio. Toen hij later naar Europa vertrok, volgde hij lessen aan de Art Center Europe in Zwitserland, waar hij in 1991 afstudeerde.

Na een periode in Japan kwam Levy terug met een nieuw concept. Zijn nieuwe werkveld werd nu de hedendaagse dans en opera in combinatie met theater set design. Arik ziet zichzelf als een meer 'voelende' kunstenaar en blijft bijdragen aan het interieur en exterieur van veel publieke plaatsen. Volgen Levy is het leven een systeem van beelden en symbolen waar niets is wat het lijkt.

Voor het Spaanse merk Vibia ontwierp Arik Levy onder andere de Wireflow collectie en de North collectie. De Wireflow’s grafische lijnenspel is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar biedt ook nog eens oneindig veel combinatie mogelijkheden. De lijnen geven je de kans om elke plek en ruimte te verlichten d.m.v. unieke composities.
Waarbij je bij de Wireflow de kans krijgt om het licht naar alle hoeken van de kamer te sturen, wordt het licht van de North collectie door de ruimte verdeeld vanaf één centraal punt door de zogenaamde ‘sticks’. De kegelvormige kap en de dunne lijnen van de North zijn perfect in balans en geven het armatuur een zwevend en verrassend effect.

Producten