Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Federico Correa, Miguel Milá, Alfonso Milá

Federico Correa, Miguel Milá, Alfonso Milá

Sinds de jaren ‘60 zijn Federico Correa en Alfonso Milá één van de meest productieve teams in de Spaanse design en architectuur. Het tweetal die allebei in 1924 geboren zijn, waren schoolvrienden die later ook allebei een doctoraat hebben gehaald op de Universiteit van Barcelona. In 1953 openden ze hun eigen studio. Naast een carrière in architectuur, interieur en industriële design gaf het tweetal ook les in design. Hun werk is erkend met meerdere FAD Awards.

Het jongere broertje van Alfonso, Miguel Milá, vertegenwoordigt als geen ander het Spaanse hedendaagse design. Hij behoort tot de pioniers van de jaren ‘50 generatie als je ziet hoeveel producten van zijn meubilair en verlichting klassiekers zijn geworden.
Miguel is geboren in Catalonië en ging werken als designer in de studio van broer Alfonso en vriend Federico. In de crisis tijd in de eind jaren ‘50 wist de bevolking van Spanje amper wat industriële design was. Alles werd met de hand gemaakt, er bestond geen industrie. Miguel begon met het ontwerpen van meubilair en verlichting en startte al snel zijn eigen bedrijf: Tramo, samen met twee vrienden die gespecialiseerd zijn in architectuur. Hierdoor kwam Miquel terecht in de industriële design. Hij ontwierp in 1958 en 1961 onder andere de beroemde TMC en TMM lampen. Tijdloze klassiekers die op de dag van vandaag nog steeds wereldwijd verkocht worden door Santa & Cole. Na 1961 begon Miguel zijn eigen interieur en industriële design studio.

Federico Correa, Alfonso Milá en Miguel Milá ontwierpen samen de serie Diana voor het Spaanse merk Santa & Cole.

Producten