Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Ferruccio Laviani

Ferruccio Laviani

Ferruccio Laviani werd in 1960 geboren in Italië. Ferruccio staat bekend om zijn werk als architect en als designer. In zijn portofolio vinden we projecten terug als het ontwerpen van meubels, lampen, accessoires en van het ontwerpen en maken van exposities en showrooms. Ferruccio maakt deel uit van een generatie vol met jonge Italiaanse ontwerpers die aan bod kwamen toen de Memphis beweging haar stempel drukte op internationaal design omstreeks 1990.

De ontwerpen van Ferruccio staan bekend om de grilligheid, het kleurenspel en het plezier dat we terug vinden in zijn eigentijdse combinaties van kleur en vorm. In 1991 startte Ferruccio een samenwerking met Italiaanse merk Kartell voor wie hij nu zowel consultant als creatief directeur is. Daarnaast is Ferruccio ook verantwoordelijk voor het vormgeven aan beursstands en Kartell winkels wereldwijd.

Tussen 1997 en 2007 is Ferruccio creatief directeur bij Flos SpA waar hij onderzoek doet naar de het ontwikkelen van nieuwe manieren van het tentoonstellen van producten, en het ontwerpen van de interieurs van de winkels van Flos. In 2001 is Ferruccio zelfs creatief directeur voor Dolce & Gabbana waar hij zich voornamelijk bemoeit met de inrichting van winkels en kantoorpanden.

Producten