Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
GamFratesi

GamFratesi

Dit designer duo kenmerkt zich door hun creatieve combinatie van traditie, innovatie en de experimentele manier waarop ze gebruik maken van materialen en technieken. De naam GamFratesi is een mengeling van hun namen. Stine Gam is een architect uit Denemarken en de architect Enrico Fratesi is afkomstig uit Italië. In 2006 richtte ze hun eigen designstudio GamFratesi op.

Stine en Enrico ontmoette elkaar tijdens hun studie aan de Universiteit van Ferrara in 2004. Daarna hebben ze samen op de School of Architecture in Denemarken gestudeerd. De studio van het stel bevindt zich ook in Kopenhagen en ze verdelen hun tijd tussen Denemarken en Italië. Ze maken gebruik van de klassieke Deense vakmanschap en de Italiaanse benadering op design. Hierdoor combineren ze de beste design eigenschappen van beide landen.

Ze hebben onder andere de Yuh collectie voor het merk Louis Poulsen ontworpen. Het duo was geïnspireerd door de lichtfilosofie van Poul Henningsen en door de geometrische vormen van Arne Jacobsen. Dit combineerde ze met hun eigen creatieve speelsheid om tot de Yuh collectie te komen.


Producten