Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Jerszy Seymour

Jerszy Seymour

Jerszy Seymour is een in Duitsland geboren Canadese ontwerper die opgegroeid is in Londen. Dit is waar hij van 1987 tot 1990 bouwkunde studeerde aan de South Bank Polytechnic. Vervolgens volgde hij van 1991 tot 1993 industrieel design aan het Royal College of Art.

Na zijn afstuderen verhuisde Jerzsy naar Milaan waar hij aan de slag ging met zeer experimentele projecten zoals House in a Box, Scum en Tape. Deze en enkele andere projecten zijn van langlopende aard en komen voort uit de interesses en passies van Jerszy. Naast zijn eigen projecten te realiseren werkte Seymour ook voor enkele bedrijven waaronder Magis, Vitra, Moulinex, Kreo, IDEE en SFR.

De werken van Jerszy Seymour zijn tentoongesteld in het Design Museum in Londen, het Vitra Museum in Bazel en Berlijn en het Palais de Tokyo in Parijs. Daarnaast hebben enkele werken vaste stekjes weten te bemachtigen in toonaangevende musea zoals het Museum of Modern Art in New York, het Fonds National de Art Contemporain France en het Musee dArt Grand-Duc bij onze buren in Luxemburg.

Jerszy heeft lesgeven aan honderden getalenteerde leerlingen van verschillende scholen en is momenteel gastprofessor aan de Hochschule der Bildenden K√ľnsten Saar. Sedert 2004 woont en werkt Jerszy Berlijn.

Producten