Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Karim Rashid

Karim Rashid

Karim Rashid, geboren in Cairo, Egypte is een van de, zo niet de vruchtbaarste Designers van zijn generatie. Meer dan 3000 designs, meer dan 300 prijzen en een werkgebied verspreid over 35 landen getuigen ervan dat Karim een echte levende design-legende is.

Door de jaren heen heeft Karim designs ontwikkeld voor Method en Dirt Devil, heeft hij meubels ontworpen voor Atemide en Magis, de huisstijl ontwikkeld voor Citibank en Hyundai, high-tech producten ontworpen voor LaCie en Samsung en luxueuze goederen geproduceerd voor Veuve, Clicquot en Swarovski, om maar een paar namen te noemen.

Prijswinnende producten van Karim zijn designs zoals de Garbo prullenbak en de Oh stoel voor Umbra. Interieurs van het Morimoto restaurant in Philadelphia, het Semiramis hotel in Athene en tentoonstellingen voor de Deutsche bank en Audi.

Bovendien houdt hij wereldwijde tentoonstellingen. En alsof dat nog niet genoeg is, is Karim eeuwige winnaar van de Red Dot Award, de Chigago Athenaeum Good Design award en de Industrial Design Excellence Award.

Ook is Karim een graag geziene gastspreker op universiteiten en conferenties waar hij de importantie van design in het dagelijks leven benadrukt. Verder is er veel over Karim geschreven in magazines en boeken waaronder: Time, Financial Times, NY Times, Esquire, CQ en heel veel andere. Ook heeft Karim zelf boeken geschreven zoals KarimSpace, Design Your Self en Digipop. Buiten dat heeft hij twee monografie├źn gemaakt getiteld Evolution en I Want to Change the World.

Producten