Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Marc Newson

Marc Newson

Marc Newson, geboren in 1963 in Sydney Australië, wordt gezien als een van de meest influentierijke en toonaangevende designers van zijn generatie. Hij heeft van alles ontworpen waaronder: meubels, fietsen, autos, privé en commerciële vliegtuigen, jachtschepen, verschillende architectonische werken en toonaangevende sculpturen wereldwijd. Newson woonde en werkte in Tokio, Parijs en Londen, in deze laatste stad woont hij nu.

Tijdens zijn jeugd was Marc veel op reis waardoor hij veel inspiratie heeft opgedaan in Europa en Azië. Tijdens zijn studie experimenteerde Newson met meubelontwerp. Nadat hij afstudeerde aan de Australian Crafts Council vond zijn eerste expositie plaats waar hij de Lockheed Lounge tentoonstelde , een design dat nu, meer dan twintig jaar later, drie achtereenvolgende records heeft gevestigd als het gaat om de verkoopprijs. De laatst betaalde prijs voor deze stoel was maar liefst: 1,5 miljoen!

De klanten van Marc Newson bestaan uit een grote variatie van de meest bekende en prestigieuze bedrijven die werkzaam zijn in de wereld van technologie, vervoer, mode en de luxegoederen-sector. Veel van zijn designs zijn een groot succes en zijn met recht benoemd tot moderne design iconen.

Newson werd door Time Magazine in het rijtje van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld gezet. Door de jaren heen won Marc verschillende prijzen en onderscheidingen zoals the Royal Designer for Industry in het Verenigd Koningrijk en ontving hij een doctoraat van de Sydney University en werd bovendien benoemd tot professor aan de Sydney College of Arts en de Hong Kong Polytechnic University.

Het werk van Newson is te zien geweest in de grootste musea zoals het Museum of Modern Arts in New York, het Londens Design Museum, het Centre Pompidou en het Vitra Design Museum. Het werk van Newson staat garant voor 25% van de totale omzet van eigentijdse design markt wereldwijd!

Producten