Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Marcello Ziliani

Marcello Ziliani

Marcello Zilliani werd op 20 februari 1963 geboren in Brescia in Noor-Itali├ź. Nadat Marcello zijn diplomas van zijn middelbare school had behaald, studeerde hij in 1988 af in architectuur aan de Milano Politecnico waar hij les kreeg van niemand minder dan Achille Castiglioni, met een ge├»ndustrialiseerd project voor een modulaire draagbare ladder.

Marcello is de eigenaar van de ZETASS STUDIO, een bedrijf dat zich bezig houdt met product design, werktuigbouwkunde, verpakkingen, decoraties, grafisch design en huisstijlen. Hij werk samen met een team van professionals die zowel in dienstverband werken als freelance, met ervaringen in specifieke sectoren. ZETASS is actief op nationaal en internationaal niveau en werk samen met toonaangevende bedrijven in relevante markten. Daarnast is Marcello ook consultant voor grote multinationals. Sinds 1993 geeft hij ook les aan getalenteerde jonge ontwerpers.

De visie van de studio is altijd toegespitst geweest op producten van topkwaliteit met een hoog functioneel gehalte.

Van 1993 tot 1997 was Marcello de President van ABC incontri sul progetto, een cultureel genootschap in Milaan dat een leidende rol vervult in projectorganisatie, meetings, seminars, exposities en evenementen. In 1996 maakte Zilliani deel uit van de jury tijdens de Young Italian Design wedstrijd van Ikea. Van 1997 tot 1999 was hij de Creatief Directeur bij Salviati.

Producten