Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Philippe Starck

Philippe Starck

Philippe Patrick Starck geboren in 1949 in Parijs is een Franse productdesigner en waarschijnlijk de bekendste designer in de New Design stijl. Zijn producten lopen uiteen van interieurdesigns tot massaproductie goederen zoals tandenborstels, stoelen en zelfs huizen.

In 1968 richtte hij zijn eerst designbedrijf op wat gespecialiseerd was in opblaasbare objecten. In 1969 werd hij art-directeur van Pierre Cardin waarvoor hij meubels ontwierp. Maar het moment waar de carrière van Starck echt serieuze vormen aan begon te nemen was toen hij in 1982 het interieur ontwierp voor de privé-appartementen voor de Franse president François Mitterrand. In 1986 sloot hij zich aan bij de Domus Academy Department of design als spreker.

Starck werkte onafhankelijk als een interieurdesigner en als productdesigner sinds 1975. In 2002 creëerde hij een tal van producten die beschouwt worden als relatief goedkope productdesigns voor de Amerikaanse keten Target Stores.

Zijn meest Recente designs omvatten: een optische muis voor Microsoft, jachtschepen en zelfs de verpakking voor een Biermerk. Maar de wereld is te klein voor Philippe Starck, zijn architectenbureau werd gevolmachtigd de Virgin Galactic (ruimtehaven) in New Mexico te ontwerpen.

Philippe is de ontwerper van ontzettend veel producten enkele voorbeelden zijn: de Sanitizer een tandenborstel voor Yonkers en het icoon de Juicy Salif voor Alessi. Deze tweede staat bekend als een echt cult maar betaalbaar designitem. In 2008 kwam hij met draadloze speakers voor de Ipod en Iphone, daarnaast ontwierp hij ook harde schijven voor LaCie en heeft hij een horlogelijn bij Fossil.

In tegenstelling tot ander New Design artiesten richt het werk van Starck zich niet op het creëren van provocerende en dure designstukken. In plaats daarvan probeert Philippe producten te maken die echt een functie hebben in het huishouden. Dit probeert hij echter wel te doen met materiaal combinaties die niet vanzelfsprekend zijn.

Producten