Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Richard Sapper

Richard Sapper

Richard Sapper is geboren in München in 1932 en wordt gezien als een leidend figuur in de industriële design wereld. Richard heeft van 1952 tot 1954 universitair gestudeerd waarna het een korte periode aan de slag ging bij de design afdeling van Mercedes Benz, vervolgens zou Richard verhuizen naar Milaan.

Eenmaal in Milaan werkte Richard samen met Alberto Rosseli en Gio Ponti en werd hij ontwerper bij de design afdeling van het warenhuis La Rinascente. Vanaf 1958 was Ricahrd Sapper werkzaam bij het bedrijg van Marco Zanuso. De samenwerking tussen de twee liep door tot aan 1977 en heeft veel mooie meubels, lampen en elektrische apparaten als resultaat gehad.

In 1970 opende Richard zijn eigen designstudio in Stuttgart. Vanuit zijn eigen studio heeft hij vormgegeven aan producten voor merken als Artemide, Alessi en anderen. In de jaren 70 deed Richard tevens consultwerk voor Fiat en Pirelli, in de jaren 80 is hij ook een korte periode werkzaam geweest voor IBM waar hij ThinkPad laptops voor ontwierp.

Richard Sapper is tevens werkzaam als bezoekdocent aan verschillende universiteiten en faculteiten. In 1986 werd hij zelfs professor aan de Kunstacademie in Stuttgart.

Producten