VORIGE PAGINA
 5 picks: Het beste werklicht voor thuis(werken)

5 picks: Het beste werklicht voor thuis(werken)

Om actief aan een dag thuiswerken te beginnen heb je meer nodig dan alleen maar acht uur slaap. Verlichting speelt hierin een cruciale rol. Licht stimuleert het bioritme dat een positief effect heeft op je nachtrust, eetpatroon, concentratie en je stemming. De juiste werkverlichting zorgt niet alleen op kantoor, maar ook bij thuiswerken voor betere resultaten. Met een overvloed aan keuze als het gaat om werkplekverlichting begrijpen wij dat de juiste keuze maken gecompliceerd kan zijn. Daarom hebben wij voor jou een top 5 samengesteld met een greep uit de fijnste werkverlichting voor thuis.

1. Luceplan wandlamp D37N Counterbalance
"An object that seems to defy the laws of physics” - Luceplan. Het tegengewicht van de Counterbalance zorgt ervoor dat de wandlamp makkelijk te bewegen is, zowel van links naar rechts als van boven naar beneden. Handig voor als jij je werk van meerdere kanten wilt belichten. De wandlamp is ontworpen door Daniel Rybakken die bekend staat om zijn stijlvolle en strakke vormgeving. De Counterbalance heeft een geïntegreerde LED lichtbron die het werkoppervlak goed verlicht.

2.  Louis Poulsen bureaulamp NJP Table
De NJP Table is een hedendaagse interpretatie van de klassieke architectenlamp. Het armatuur, ontworpen door Nendo, geeft verblindingsvrij horizontaal licht en door de achterkant van de kap wordt het licht gereflecteerd. Over elk klein detail is nagedacht. De twee scharnieren zorgen ervoor dat je de bureaulamp makkelijk in verschillende posities kunt stellen. Ook heeft de NJP Table een timerfunctie waardoor de lamp na 4 of 8 uur zichzelf uitschakelt. Deze bureaulamp heeft een geïntegreerde LED lichtbron en geeft comfortabel warmwit (2700 Kelvin) licht.

3.  Wästberg bureaulamp W084 StudioIlse
“Materials have hidden messages" - Ilse CrawfordKenmerkend voor deze bureaulamp is het gebruik van eerlijke materialen. De kap is gemaakt van mat gepolijst aluminium, de scharnieren van gietijzer en de armen en poten van blank gelakt beukenhout. Doordat de lamp 360° draaibaar is, kan de lamp zowel verticaal als horizontaal worden verstelt. Zo krijg je het licht altijd op de plaats waar jij dit wilt hebben. De halogeen lichtbron geeft warmwit licht. Zo is de W084 perfect voor als je tot diep in de nacht doorwerkt.

4.  Resident tafellamp Spar Junior
De Spar Junior heeft net als zijn grote broer de Spar Floor Light een kenmerkende geometrische vormentaal. De kap, gemaakt van gesponnen aluminium, draait om twee assen. Hierdoor kan je het licht naar elke gewenste richting draaien. Deze tafellamp geeft mooi egaal licht, perfect om onder te lezen en schrijven.

5. Functionals hanglamp Luftschiff
Deze hanglamp is ontworpen door de Nederlandse designers Kranen/Gille voor het merk Functionals. Geïnspireerd op de Zeppelin uit de jaren dertig hangt de onderzeeër-achtige kap aan bijna onzichtbare stalen draden. Hierdoor wordt de illusie gewekt dat de lamp in de lucht zweeft. Deze hanglamp is voorzien van een touch dimmer op het armatuur. De geïntegreerde LED lichtbron geeft warmwit werklicht.

Benieuwd naar onze gehele collectie werkplekverlichting? Bekijk deze hier

Tekst: Lisa Bakker
Fotografie v.l.n.r.: Herman Miller, Luceplan, Louis Poulsen,
Resident, Studio Aandacht, Functionals