Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Luceplan

Luceplan is een merk dat gespecialiseerd is in het creƫren van stijlvolle verlichting. De Luceplan lampen zijn alom geroemd en het bedrijf valt sinds de oprichting geregeld in de prijzen met hun unieke producten. Bij Luceplan vind je een uitgebreid en divers assortiment aan lampen en armaturen. Je kunt de Luceplan lampen in verschillende kleuren en afmetingen bij ons bestellen.

Luceplan
Luceplan
Luceplan

Het onstaan van Luceplan


Luceplan, werd in 1978 opgericht in de Italiaanse stad Milaan door Riccardo Sarfatti, Sandra Severi en Paolo Rizzatto. Het was hun drijfveer om designer meubelen toegankelijk te maken voor een groot publiek. Luceplan behoort als merk tot de absolute wereldtop als het gaat om designer verlichting. De decoratieve designs van Luceplan en het gebruik van bijzondere materialen, maken deze lampen zo bijzonder. De Luceplan verlichting past heel goed bij een industriële of moderne woonstijl, maar is ook zeer stijlvol in te passen in elke kantoorinrichting.  Door de jaren heen heeft Luceplan vele designprijzen ontvangen met meerdere malen een ‘Compasso d’Oro’ een prestigieuze designprijs vergelijkbaar met de Oscars in de filmwereld.


De Luceplan collectie


Achter het succes van Luceplan staan enkele, geroemde designers,  zoals Alberto Meda, Daniel Rybakken, Francisco Gomez Paz en Monica Armani. De Luceplan verlichting omvat een aantal bekendere designs, zoals de Luceplan Costanza. Deze lamp is een echte designklassieker die al in 1986 werd ontworpen door Paolo Rizzato. Daarnaast beschikt Luceplan over een heel scala andere lampen, zoals de stijlvolle Luceplan Hope hanglampen en de Luceplan Pétale, de akoestische lampen van Luceplan.


Door het grote aantal combinatiemogelijkheden kan het zijn dat je advies wilt van iemand die de collecties van Luceplan echt goed kent. Neem daarvoor contact op met onze specialisten bij de klantenservice. Zij geven je graag het juiste advies om de lamp van jouw keuze te vinden of samen te stellen.