VORIGE PAGINA
 Klokken: een statement voor je interieur

Klokken: een statement voor je interieur

Er gaat geen dag voorbij wanneer we niet kijken naar de tijd op de klok. Steeds vaker worden klokken gebruikt om een statement te maken en sluiten ze perfect aan op het interieur. Maar welke klok is nou perfect voor jou? Om deze vraag voor jezelf te kunnen beantwoorden moet je meer weten over de merken en de collecties. Daarom lichten we voor jou vier merken uit ons assortiment uit zodat je na het lezen weet welke designklok het beste bij jouw past.

Back to the Fifties
Vitra staat bekend om hun grote collectie en iconische design klassiekers. In die collectie behoren ook de klokken van George Nelson. De ontwerper uit de Verenigde Staten ontwierp zijn klokken rond de jaren 50 van de vorige eeuw tijdens de groeiende economische voorspoed in Amerika. Zo ontstond er een voor die tijd moderne maar vooral complete collectie klokken die inmiddels zijn uitgegroeid tot ware design iconen. Door het tijdloze handschrift van George Nelson zijn ontwerpen zoals de Ball Clock en de Sunflower vandaag de dag nog steeds eyecatchers voor je interieur.

De wand- en tafelklokken hebben een binnenwerk van hoogwaardig kwartsuurwerk. Dit in combinatie met het gebruik van eersteklas materiaal en het grafische handschrift maakt elke klok een puur meesterwerk. Als je op zoek bent naar een klok die alle stereotypes uit de weg gaat, ben je bij Vitra op het juiste adres. De klokken zorgen ervoor dat je je blik er niet van af kunt houden! 

Geen cijfers, maar woorden

De klokken van Biegert & Funk geven je een hele nieuwe kijk op het lezen van tijd. Je leest de tijd niet in cijfers, maar in woorden. De letters worden verlicht door LED’s zodat de precieze tijd op een revolutionaire en unieke manier wordt weergegeven. De QlockTwo klokken komen in drie verschillende uitvoeringen: Classic, Large en Touch. De Classic is de middelmaat met een afmeting van 45 x 45 cm en is verkrijgbaar met diverse wijzerplaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een acrylglas, een vergulde plaat of onze favoriet de geborstelde RVS wijzerplaat. De grote broer van de Classic is de Large. Deze heeft de perfecte maat voor gebruik op kantoor, in een restaurant of in de hal en lobby. De kleinste QlockTwo heet Touch. De woorden van deze tafelklok lichten op wanneer je het scherm aanraakt. Naast deze sensor functie heeft de Touch ook een alarm. Perfect voor in de slaapkamer of op kantoor.

Het fijne aan de collectie van Biegert & Funk is dat bijna alles automatisch gaat. Door de European Time Singal hoeft je je geen zorgen te maken wanneer je de klok moet verzetten, dat doet de klok automatisch. De QlockTwo is verkrijgbaar in maar liefst 24 talen. Door de innovatieve techniek en de wijzerplaten zien alle uitvoeringen eruit als een meesterwerk. De platen zijn gemakkelijk te verwisselen, erg handig als je je interieur een andere uitstraling wilt geven. Alle QlockTwo klokken ontdekken? 

Spaanse Avant-garde
Creativiteit, techniek en design: dat zijn de klokken van het Spaanse Nomon. Deze designklokken hebben een avant-garde look en feel. Elke klok wordt met de hand gemaakt van hoogwaardig materiaal. De hele collectie is ontworpen door José María Reina. Hij ziet klokken niet als een accessoire, maar als een hoofdonderdeel van het interieur. De collectie bestaat uit prachtige tafelklokken, originele wandklokken en indrukwekkende staande klokken. Met de klokken van Nomon wil je elk moment van de dag weten hoe laat het is. Kom erachter waarom Nomon een pionier is in de klokkenmarkt door alle uitvoeringen te bekijken.

Treasure in a treasure
De Altdeutsche Clock is de enige klok in de gehele collectie van Moooi. Een exclusief product in de collectie van dit bekende Nederlandse merk. De staande klok is in 2011 ontworpen door Studio Job en is een speelse interpretatie op oud Frankisch meubilair. De vorm van de klok is bij iedereen wel bekend, maar Moooi geeft er met de prachtige handgemaakte beschildering een eigen draai aan. Bij de AltdeutscheClock wordt een sleutel meegeleverd die je kan gebruiken om de klok op te winden. De klok zal dan voor acht dagen lang een prachtig belgeluid slaan om elk uur. Psst.. in een geheim compartiment van de staande klok zit een souvenir van Studio Job verborgen. De AltdeutscheClock is een echte schat in het assortiment van Moooi!

Heb je nog niet het gevoel dat jouw ultieme klok erbij zit, of heb je nog vragen over je favoriet? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!