Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Artek

Artek is een Fins bedrijf dat al sinds 1935 designer meubelen ontwerpt en produceert. De oprichters van Artek wilden een moderne leefstijl promoten. Dit vormt tot de dag van vandaag het DNA van Artek. Artek is een van de innovatieve spelers in de wereld van moderne architectuur en design. Je ontdekt de Artek meubelen bij Designlinq.

Artek
Artek
Artek

Het verhaal van Artek


Artek is in Helsinki opgericht door Aino en Alvar Aalto, Maire Gullichsen en Nils-Gustav Hahl. Deze jonge geesten wilden moderne meubelen ontwerpen en verkopen, met als doel om de moderne leefstijl te promoten. Hun designer collectie omvat meubelen, verlichting en vele, verschillende accessoires. Artek producten zijn te herkennen aan hun functionaliteit en eenvoud. Om innovatief te blijven werkt Artek veel samen met andere, en ook jonge, designers. Onder de designers van Artek komen we bekende namen tegen, zoals Hella Jongerius, Ronan en Ernan Bouroullec en TAF Studio. Alle Artek producten zijn een mix van architectuur, kunst en technologie. De naam Artek komt daar ook vandaan (Art & Tech).


Designers van Artek


Naast een beroemd architect, was Alvar Aalto, een van de oprichters, een begaafd designer. De designs van Alvar Aalto’s zijn kenmerkend vanwege de verschillende onderdelen die je samen kunt stellen tot een volledige collectie meubelen. De enorme veelzijdigheid geeft je de gelegenheid om een Artek product helemaal naar wens te kopen. Bekende designs van Alvar Aalto zijn de Artek krukken en stoelen en de unieke serveerwagen. Hella Jongerius heeft verschillende grote meubelen ontworpen voor Artek, waaronder verschillende banken en fauteuils. Ook Ilmar Tapiovaara heeft verschillende, iconische stoelen en tafels voor Artek ontworpen.


De Artek collectie


Artek meubelen worden allemaal gemaakt van materialen uit de regio. Daarbij staan duurzaamheid en veiligheid voorop. Vanwege de grote beschikbaarheid maakt Artek veel gebruik van naaldhout en berkenhout. Het hout wordt bij Artek vrijwel altijd gelamineerd, de beroemde L-Leg is een bekend voorbeeld van deze houtbewerkingstechniek. Bij Designlinq kan jij terecht voor de beroemde Artek krukken, stoelen en tafels, maar ook qua verlichting vind je verschillende mooie designs van Artek en nog veel meer meubels en accessoires. Heb jij een vraag over de Artek collectie of zoek je een specifiek product? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste product.