Artek

De collectie van Artek bestaat uit design iconen uit de jaren ’30 aangevuld met werk van hedendaagse ontwerpers, waarbij het basismateriaal vaak hout is.

Graag informeren wij je over alle mogelijkheden op het gebied van kleur, materiaal, gebruikte stoffen en alle combinaties binnen de collectie van Artek. Als je hierover vragen hebt neem dan contact op met onze klantenservice. Wij adviseren je graag!

Artek Artek Artek

Over het merk Artek


In 1935 werd Finse merk Artek opgezet door Aino en Alvar Aato, Maire Gullichsen en de man die iedereen bij elkaar bracht, Nils-Gustav Hahl. In 1937 werd het Savoy restaurant in Helsinki ingericht met op maat gemaakt meubilair van Artek. De door Artek georganiseerde tentoonstelling in de Helsinki kunsthal in 1938  kenmerkte het werk van o.a. de kunstenaars Matisse, Braque, Derain, Picasso, Rouault, Leger, Utrillo, Masson, Bonnard, Vuillard en Marie Laurencin. Het was een van de grootste tentoonstellingen van het decennium in Helsinki.


Vandaag de dag staat Artek nog steeds erg sterk in zijn schoenen als innovatieve speler in de moderne woonindustrie en is het assortiment over heel de wereld te vinden op designers beurzen en woonwinkels.


Artek is een samenvoeging van de woorden “art” en “technology”. Het merk streeft dan ook naar de perfecte samenhang tussen kunst en productietechnologieën.


De collectie van Artek


In het assortiment van Artek zijn vele eye catchers te vinden in de vorm van stoelen, tafels, banken, verlichting en nog veel meer. Artek meubels kenmerken zichzelf door het gebruik van hout en hoekvormige elementen in de onderstellen van bijvoorbeeld de Artek stoelen, tafels en Artek krukjes.

Alle producten van het merk Artek