Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Atelier Artiforte

Het in de jaren ’30 in Rotterdam opgerichte Atelier Artiforte schijnt op geheel eigen wijze licht op het thema verlichting. Het merk combineert een bewuste materiaalkeuze met een briljante vormgeving en moderne LED-technieken.

Bij Designlinq vind je de uitgebreide collectie verlichting van Atelier Artiforte. We voorzien je graag van aanvullende informatie.

Atelier Artiforte
Atelier Artiforte
Atelier Artiforte

Evenwichtige en vindingrijke ontwerpen De lichtsculpturen van Atelier Artiforte zijn allesbehalve conventioneel. De wereldberoemde TC-6 cirkellamp van designer Aldo van den Nieuwelaar is daarvan het toonbeeld. De ronde lichtbuis met LED-lichtbron en het metalen, vierkante armatuur vormen een evenwichtig geheel. De lamp prijkt in musea wereldwijd.

Ook de lampenserie van de in Nederlands-Indië geboren Kho Liang Ie spreekt tot de verbeelding. Zoals vloerlamp K-46, een statige driepoter met langwerpige lampenkap gemaakt van gelamineerd papier, een model dat subtiel verwijst naar Kho’s afkomst. Het levert een transparant en ongekunsteld geheel op.


Atelier Artiforte krijgt nieuwe impuls


Atelier Artiforte raakte na het overlijden van oprichter Henk Fillekes in 1983 langzaam in vergetelheid. De K-46 vloerlamp en Fillekes’ eigen Magneto lamp bleven in vintage kringen echter bijzonder gewild. In 2021 kreeg Atelier Artiforte een nieuwe impuls nadat een viertal meubelondernemers het initiatief nam om de klassiekers weer in productie te nemen. Sinds kort is de collectie uitgebreid met nieuwe ontwerpen van onder andere David Derksen, Rick Tegelaar en Rachel Griffin.


Atelier Artiforte bij Designlinq


Bekijk hieronder de bijzondere lampencollectie van Atelier Artiforte bij Designlinq. We adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op met onze specialisten voor vrijblijvend advies.

  • Atelier Artiforte producten
  • Tafellampen
  • Atelier Artiforte series