Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Dauphin

Hier vind je de collectie van het Duitse designmerk Dauphin die bestaat uit bureaustoelen, kasten en zitmeubilair. Alle producten zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Mocht je naar aanleiding van alle mogelijkheden Dauphin meubels nog vragen hebben, neem dan contact met ons op zodat wij samen met jou de meest geschikte uitvoering kunnen samenstellen.

Dauphin
Dauphin
Dauphin

Dit Duitse merk is opgericht in 1968 door Friedrich-Wilhelm Dauphin die destijds bedrijfsadvies gaf aan de Engelse stoelenfabrikant Evertaut. Friederich Dauphin had een marketing analyse gemaakt voor Evertauts Duitse dochterbedrijf, maar Evertaut was het niet eens met zijn idee. Dauphin nam toen de spontane beslissing om de Duitse operaties zelf te kopen. En dat was een succes met het importeren en exporteren van de Evertaut bureaustoelen wereldwijd.


In 2002 nam Dauphin de beslissing om de dochterbedrijven, Bosse, Trendoffice, en Züco toe te voegen aan hun bedrijf onder de naam: Dauphin, Human Design® Group. Waarmee Dauphin zich wilt focussen op de fysieke en mentale gezondheid van de mens.


De collectie van Dauphin bestaat uit ergonomische bureaustoelen, ladekasten, tafels en stoelen. Het meubilair is bestemd voor zakelijk en privé gebruik. Want vandaag de dag is zitten niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Vergaderingen, aan je bureau of thuis als je je kan ontspannen. Veel activiteiten vinden plaats op een stoel. Het is daarom extra belangrijk dat er bij deze stoelen extra nagedacht wordt over de ergonomie. En dat zit met een Dauphin stoel wel goed.