Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Gelderland

Voor Dutch Design ga je naar Gelderland. Het in 1936 opgerichte merk, dat vooral bekend is van haar moderne en tijdloze sofa’s, kiest overtuigend voor ambachtelijke fabricage in plaats van massaproductie. Dat is goed te zien in het strakke en verfijnde design.

Bij Designlinq vind je een uitgebreide collectie zitmeubilair en tafels van Gelderland. We voorzien je graag van aanvullende informatie.

Gelderland
Gelderland
Gelderland

Gelderland meubilair is grappig genoeg geïnspireerd op Scandinavisch design: een moderne vormgeving vol hoekige elementen. Het merk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan; er wordt gewerkt met hoogwaardige materialen die zoveel lokaal mogelijk worden ingekocht. De sofa’s van Gelderland genieten de meeste bekendheid en dat heeft alles te maken met het hoge zitcomfort. Deze ergonomie hebben de sofa’s te danken aan de stevige, massief beukenhouten romp met daarop een zachte rugleuning en zitting van koudschuim.


Gerenommeerde ontwerpers


Gelderland omvat werk van Nederlandse topontwerpers: van wijlen Henk Vos en Jan des Bouvrie tot Bertjan Pot en designer-duo Scholten & Baijings. Een van Gelderlands meest bekende ontwerpen is de in 1969 gelanceerde 430 Kubusbank, de kubistische klassieker die de destijds nog jonge Jan des Bouvrie internationaal op de kaart zette.


Sofa’s, stoelen en tafels


Naast sofa’s kun je ook terecht voor stoelen en tafels, waaronder de 6901. Deze strakke en architectonische eetkamerstoel valt naast zijn bijzondere ontwerp ook op vanwege de onzichtbaar gemonteerde zwenkwielen. Ook de Ori 7845 getuigt van Gelderlands eigentijdse ontwerpfilosofie. Deze minimalistische bijzettafel is namelijk gevouwen uit één stalen plaat – een verwijzing naar de Japanse vouwkunst.


Gelderland bij Designlinq


Bekijk hieronder onze uitgebreide Gelderland collectie. We adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op met onze productspecialisten voor vrijblijvend advies.