Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Zieta

Zieta wordt internationaal geroemd om zijn welhaast sensuele interieuraccessoires, waarvan de spiegels het bekendste zijn. Grondlegger en naamgever Oskar Zieta heeft met zijn ‘opblaastechniek’ eigenhandig de metaalbewerkingstechniek naar een nieuw hoogtepunt gebracht. Bij Designlinq vind je een uitgebreide collectie Zieta interieuraccessoires.

Zieta
Zieta
Zieta

Centraal bij Zieta’s ontwerpen staat de FiDU-techniek (Freie innen Druck Umfurmung). Hierbij wordt via een klein ventiel lucht in metaal geblazen, dat vervolgens wordt vervormd tot spiegels, kandelaars en zelfs zitmeubilair. Met deze techniek zijn vele verrassende ontwerpen gerealiseerd, waarmee diverse kunststukken een plek hebben verworven in musea waaronder het Centre Pompidou in Parijs en het Zürich Design Museum.

Robuust, lichtgewicht staal
De lichtgewicht stalen objecten zijn opvallend robuust. Zo gooide Zieta in 2008 al hoge ogen met de Plopp Kruk – een kruk van slechts enkele kilo’s die 2,6 ton aan gewicht kan dragen. Een ‘challenge’ waar in 2019 op voort werd geborduurd met de introductie van de Ultraleggera, een stoel van slechts 1.660 gram.

Experimenteel en futuristisch
Zieta’s ontwerpen zijn gevormd met de souplesse van een glasblazer. Dit is met name te zien bij de Tafla O Mirrors: spiegels van gepolijst RVS met dikke, ronde vormen, die enigszins lijken op glanzende druppels kwik. Doordat de spiegels iets van de muur af staan, lijken ze te zweven, wat een onmiskenbaar futuristisch beeld oplevert!

Zieta bij Designlinq
Bij Designlinq vind je een uitgebreide collectie interieuraccessoires van Zieta. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor je project. Neem contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvend advies op maat.