Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Enzo Mari

Enzo Mari

Enzo Mari werd in 1932 geboren in het Italiaanse Novara. Mari, met zijn onophoudelijke zoektocht naar exactheid is waarschijnlijk een van de meest doordachte en problematische figuren in het groepje van bekende Italiaanse designers en kunstenaars.

Enzo Mari heeft een tijdje gestudeerd aan de Bera Academie in Milaan. Richting de jaren 50 verschoven de interesses van Mari richting de psychologie van visie en design methodes.

Het succes van het eerste werk van Enzo weerhield hem er niet van deel te nemen in de ophef in de jaren tussen het neorealisme en non configuratie. Echter bleef zijn specifieke interesse het onderzoek naar het gebruik van de visuele ruimte en de zoektocht naar de noodzakelijke verhoudingen tussen vorm en functie. Ook erg belangrijk is de samenhang tussen de symbolische en functionele aspecten van een object. Dit leidt logischerwijs tot een balans tussen design en taal; taal en communicatie. Vandaar de oneindige zoektocht naar eenvoudige vormen, deze zijn echter wel gebonden aan regels van orde een proportie.

Door de jaren heen heeft Enzo Mari veel onderwezen aan verschillende hooggeplaatste scholen in Italiƫ waar hij zijn visies, onderzoeken en methodes heeft kunnen delen met jonge talenten.

Producten