Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Konstantin Grcic

Konstantin Grcic

Konstantin Grcic werd geboren in 1965 en is van oorsprong opgeleid tot meubelmaker op het Parnham College in Engeland. Hierna studeerde hij aan het Royal College of Art in Londen.

In 1991 begon Grcic zijn eigen designbureau in München genaamd Konstantin Grcic Industrial Design. Onder zijn label kwamen producten uit variërend van meubels tot lampen. Sommige producten van Konstantin hebben erkenning gekregen door het winnen van verschillende internationale prijzen zoals het Compasso dOro. Ook hebben enkele werken van Konstantin een plekje veroverd in de meest prestigieuze musea ter wereld zoals het Museum of Modern Art in New York en het Centre Pompidou in Parijs.

Recent zijn de werken van Konstantin te zien geweest tijdens exposities over de hele wereld. Enkele voorbeelden zijn: Design Real voor de Serpentine Gallery in Londen in 2009, Comfort tijdens het St. Etienne Design Biennale in 2010 en Black 2 voor het Instituto Svizzero in Rome.

Konstantin heeft ook enkele solo exposities gehad in onder andere het Boijmans van Beuningen Museum in Rotterdam in 2006, het Hause der Kunst in München in 2006, het Art Institute in Chicago in 2009, en de Royal Society for the Arts in 2010 in Rome. Konstantin werd in 2010 uitgeroepen tot Designer of the Year door Design Miami.

Producten