Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa is een Japanse industriele designer die geboren in het Yamanshi Prefactuur in 1956. Naoto studeerde in 1980 af aan de Tama Art University Na zijn afstuderen was heeft Naoto een periode gewerkt als het hoofd van het kantoor in Tokyo van het Amerikaanse bedrijf IDEO'S. In 2003 richt hij zijn eigen studio Naoto Fukasawa Design op. Onder de werken van Naoto komen we producten tegen als de MUJI CD speler die is opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York, de mobiele telefoons Infobar en Neon en verschillende elektronische apparaten.

Recentelijk heeft Naoto veel werk verricht voor veel Italiaanse bedrijven als B&B Italia, Draide, Magis, Artemide, Danese en Bofi, daarnaast heeft hij echter voor enkele bedrijven in Duitsland en de rest van Noord Europa gewerkt zoals HAY. Naoto Fukasawa heeft erkenning mogen ontvangen voor zijn werk en dit resulteerde in het winnen van meer dan 50 awards waaronder de American IDEA Gold Award, de Duitse IF Gold Award, de Britse D&AD Gold Award, de Mainichi Design Award en de 5th Oribe Award.

Naoto is ook actief als professor aan de Musashino Art University en is tevens gastdocent aan de Tama Art University. Daarnaast zijn er enkele boeken verschenen van de hand van Fukasawa zoals An Outline to Design en The Ecological Approach to Design.

Producten