Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Odoardo Fioravanti

Odoardo Fioravanti

Odoarde Fioravanti is een Italiaanse ontwerper met een diploma op zak van het Design Departement van de Milano Politecnico. Sinds 2003 werkt Odoardo als industrieel designer, daarnaast experimenteert hij met grafisch en expositie ontwerpen. Odoardo heeft een sterke drang om verschillende dimensies van design te mixen tot een geheel.

De projecten van Odoardo hebben reeds al erkenningen mogen ontvangen sinds dat hij zijn Odoarde Fioravanti Design Studio oprichtte. Odoardo is tevens gastspreker op verschillende design scholen en academies over de hele wereld. De objecten van Fioravanti hebben een rol gespeeld in veel grote internationale exposities. In 2010 wijdde het Triƫnnale in Milaan de gehele tentoonstelling Industrious Design aan het werk van Odoardo in 2011 won Odoardo de Compasso dOro Prijs met zijn Frida stoel voor Pedrali. Fioravanti werkt tevens ook als journalist voor design tijdschriften waar hij de grenzen opzoekt van design als een discipline.

Sinds 2006 heeft Odoardo vele projecten afgewikkeld voor vele bedrijven, tussen deze bedrijven komen we namen tegen als, Pedrali, Telecom Italia, Olivetti, GGP Group en Swiss Army.

Producten