Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Stefan Diez

Stefan Diez

De Duitse Stefan Diez (1971) staat bekend als één van de meest vernieuwende ontwerpers van zijn generatie. Zijn producten zijn een samenvoeging van vakmanschap en innovatief industrieel ontwerp. Diez creëerde al snel een band met vakmanschap. Hij groeide op in een familie van meubelmakers waarna hij uiteindelijk doorgroeide als industrieel designer. De ontwerper volgde zo in de voetstappen van zijn familie en studeerde Industrieel Design aan de State Academy of Fine Arts Stuttgart en assisteerde de fameuze Richard Sapper. Nadat hij zijn studie had afgerond keerde Diez terug naar zijn thuisstad München waar hij als assistent werkte voor Konstatin Grcic.

In 2002 had de Duitser genoeg ervaring opgedaan om zijn eigen designstudio te openen. Diez vestigde in 2008 zijn eigen studio in München in een gebouw dat voorheen een meubelfabriek was. In dit gebouw heeft Office Diez de mogelijkheid om ambacht met moderne technologie te combineren. Dit is bijvoorbeeld te zien in de serie hang- en wandlampen Guise die hij ontwikkelde voor Vibia. Guise is een onderzoek naar reflectie en de relatie tussen licht en transparantie. De led verlichting is door het glas niet zichtbaar, enkel de uiteinden van de randen en het geëtste gedeelte lichten op. Hierdoor ontstaat een bijzonder effect waarbij het glas zelf fungeert als lichtbron.

Studio Diez wordt ondersteunt door lokale vakmensen en specialisten die net als Stefan Diez zelf geleid worden door nieuwsgierigheid in design. Met toewijding en vaardigheid maakt de studio van innovatieve concepten een concreet product. Diez laat zijn creatieve karakter weerspiegelen in zijn producten en is hiervoor dan ook bekroond met een Red Dot Award.

Producten