Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Design wandlampen: 5 fijnzinnige sfeermakers

Design wandlampen: 5 fijnzinnige sfeermakers

Laat je niet misleiden door het formaat. Design wandlampen nemen over het algemeen weinig ruimte in, maar zijn in staat een complete ruimte te vullen met licht. De volgende 5 bijzondere wandlampen overstijgen vorm en functionaliteit en mogen zich met recht sfeermakers noemen.

 Resident Mesh Space - zwevend wand- én plafondarmituur 

 
De Mesh Space Wall Light van designer Flynn Talbot is een verfijnde wand- en plafondarmatuur van het label Resident. De lichtbron bestrijkt de hele diameter van de kap en is naadloos aan de kap bevestigd. De werking van de geperforeerde kap is tweeledig: de kap weerkaatst en filtert het licht via de binnenzijde op de wand. Achter of boven de lamp ontstaat zo een mooie schaduwwerking. Het warme diffuse licht heeft een ontspannen werking, wat de Mesh Space perfect maakt voor gebruik in horecagelegenheden, lobby’s en loungeruimtes.

Bekijk hier de Resident Mesh Space.

Design wandlampen: 5 fijnzinnige sfeermakers
Design wandlampen: 5 fijnzinnige sfeermakers

Luceplan Counterbalance – biedt tegenwicht

 

De Noor Daniel Rybakken liet zich tijdens het ontwerp van de Counterbalance voor Luceplan inspireren door de natuurkunde. Zo op het oog lijkt de wandlamp de wetten van de zwaartekracht te tarten, maar schijn bedriegt. De armatuur met lange arm is makkelijk richtbaar dankzij zijn geavanceerde, fluïde balanceersysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een stijlvol contragewicht. In een handomdraai transformeert de praktische leeslamp in een heuse sfeermaker.

De Counterbalance is ook beschikbaar als vloerlamp-uitvoering.

Bekijk hier de Luceplan Counterbalance.

Flos WireRing – harmonieuze sculptuur

 

De Flos WireRing komt uit de koker van de Amsterdamse designstudio Formafantasma. De wandlamp maakt, net als de Flos Aim, geen aanstalten om de kabel te verbergen. De elektrische kabel is op vakkundige wijze om de lichtbron gespannen – een ring met led-strip. Dankzij de combinatie van deze twee bijzondere elementen ontstaat een prachtige lichtinval met dito schaduwwerking. De trendy, glossy afwerking maakt het prachtige sculpturale geheel af.

Bekijk hier de Flos WireRing.

Design wandlampen: 5 fijnzinnige sfeermakers
Design wandlampen: 5 fijnzinnige sfeermakers

Please wait to be Seated Planet Lamp – magnetisch vernuft

 

Zo speels als de naam van het label, zo speels is het karakter van deze wandlamp. De Please wait to be Seated Planet Lamp van Mette Schelde maakt gebruik van een ingenieus drag and drop-systeem. De armatuur bestaat uit een verticaal frame waaraan een drietal gekleurde metalen schijven zijn bevestigd door middel van magnetisme. Hierdoor kunnen de schijven op elk moment herschikt worden. De ronde, op de wand gerichte lichtbron, creëert een dieptewerking die zijn weerga niet kent.

Bekijk hier de Please wait to be Seated Planet Lamp.

Moooi Perch Light Wall – pure elegantie

 

Kijken naar een zwerm vogels betekent getuige zijn van een betoverd moo(o)i schouwspel, moet designer Umut Yamac gedacht hebben. Zijn Perch Light Wall-serie voor Moooi straalt een en al elegantie uit. De uit aluminium vervaardigde vogelsculpturen ogen vederlicht, als lichtgevende origami-creaties. De warme, harmonieuze uitstraling komt zowel separaat als in geschakeerde opstellingen prachtig naar voren.

Bekijk hier de Mooi Perch Light Wall-serie.

 

Design wandlampen bij Designlinq

 

Het gezegde klein maar fijn is nergens zo toepasselijk. Wie kiest voor een design wandlamp, kiest voor fijnzinnigheid. Bij Designlinq vind je een ruim aanbod design wandlampen van alle grote merken. Ook voor een lichtplan voor je woning of kantoorruimte kun je bij Designlinq terecht.  

 

Bekijk hier onze design wandlampen

Design wandlampen: 5 fijnzinnige sfeermakers