Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Designlinq Project: Ien van den Berge

Designlinq Project: Ien van den Berge

Interieurontwerper Ien van den Berge – die is aangesloten bij het Designlinq Platform – heeft onze hulp ingeschakeld voor een prachtig project. In 2018 werd Ien gevraagd om de complete inrichting van een appartement in een monumentaal pand te ontwerpen. Het enige dat uit het bestaande huis mee zou gaan was de vleugel, een oude boekenkast en de kunst. Voor de rest kreeg zij carte blanche van haar opdrachtgever.

Ien schakelde Designlinq in ter ondersteuning van het lichtplan en voor het leveren van de verlichting. Het eindresultaat is een moderne inrichting met hier en daar een knipoog naar het verleden. Alle kleuren, materialen, de verlichting en het meubilair zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij vinden het eindresultaat waanzinnig en zijn hier dan ook bijzonder trots op! Hieronder lichten wij een aantal van de gebruikte armaturen uit.

Designlinq Project: Ien van den Berge
Designlinq Project: Ien van den Berge

Het Italiaanse merk Luceplan staat met haar klassieke en unieke ontwerpen bekend als één van de pioniers in de designverlichting wereld. In de woonkamer heeft Ien de D86 Mesh Suspension toegepast en twee vloerlampen genaamd D77NT Tango. De Mesh in een diameter van 80 cm trekt de aandacht en geeft fijn diffuus licht. Door de strakke lijnen en het minimalistische ontwerp passen de vloerlampen perfect bij de Mesh. Met de Tango heb je oneindig veel vrijheid. Deze design vloerlamp kan namelijk in verschillende posities worden gedraaid en door middel van een touchdimmer kan de lichtsterkte worden aangepast. 

Verder kun je ook in de woonkamer de Cesta Metálica van het Spaanse merk Santa & Cole spotten. Deze verplaatsbare lamp is een echte designklassieker die in dit project als vloerlamp gebruikt wordt. De kap van het armatuur is gemaakt van wit opaalglas en is geplaatst in een roestvrijstaal frame met leren band.

''De verlichting door het hele appartement is een échte eye-catcher. Bij binnenkomst van het appartement voel je meteen een bepaalde rust. Het is ruim, opgeruimd, maar toch ook heel gezellig." – Ien van den Berge

Bij binnenkomst in de hal wordt je aandacht direct naar de wandlampen naar de openslaande deuren getrokken. De Inch 5.4 van Wever & Ducré loopt schuin naar voren en is 54 cm lang. De wandlampen dienen als basisverlichting en zorgen voor een fijne sfeer in de ruimte.

De Wiro Diamond 4.0 trekt net als een echte diamant alle aandacht naar zich toe in de hal. Deze hanglamp van het Belgische merk Wever & Ducré lijkt door zijn grafische lijnenspel te zweven in de ruimte.

Designlinq Project: Ien van den Berge
Designlinq Project: Ien van den Berge
Designlinq Project: Ien van den Berge

Dineren onder Hollands Licht

Boven de eettafel van Vitra schitteren drie hanglampen van Hollands Licht. De Limpid Light Large 2.0 is gemaakt van mondgeblazen glas en is voorzien van een innovatieve LED-Module. De lichtbron is makkelijk te manipuleren doordat je de lichtbron hoger of lager kunt plaatsen door het gewichtje aan de lampen op en neer te bewegen. De lichtintensiteit van de hanglampen is handmatig te regelen door de lichtbron dichterbij of verder van de ambachtelijke geblazen kap te plaatsen. Hierdoor kan je, afhankelijk van het moment, een harder of zachter licht creëren.

Wireflow Freeform eyecatcher

In de keuken schitteren twee Wireflow Suspension 0307 van het Spaanse merk Vibia. Deze hanglamp heeft een prachtig grafisch lijnenspel die je de vrijheid geeft om unieke composities te creëren. Dit grafische element hebben we doorgetrokken naar de woonkamer waar de vleugel staat. Hierboven hebben we de Wireflow FreeForm toegepast. De kabels van de Wireflow FreeForm zijn naar eigen smaak over het plafond en de wand te plaatsen. Zo heeft Ien een uniek grafisch lijnenspel gecreëerd in de ruimte.

Designlinq Project: Ien van den Berge
Designlinq Project: Ien van den Berge

Slapen in sfeer

Als nachtlampje hebben we de Pin 1680 van Vibia toegepast. Dit wandlampje is een sfeervolle interpretatie van de functionele werkverlichting. De wandbevestiging is gemaakt van een afgeronde metalen schijf en dient als contragewicht. Doordat zowel de arm als het kapje van de Pin gedraaid kan worden is de ideale lamp voor naast bed.

Designlinq Platform

Ien maakt deel uit van het Designlinq Platform. Dit platform stelt stylistes, interieurontwerpers, architecten en installateurs in staat om te beschikken over de volledige collectie en alle A-merken van Designlinq, inclusief alle additionele services zoals showroomservice, stalen en monsters, montage, installatie en transport. En dat alles met een faire handelsmarge. Lid worden als interieur professional? Bekijk alle voordelen van Designlinq Platform hier.

Interieurontwerp: Ien van den Berge
Fotografie: Renee Ligtvoet