Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Zero

Zero Interiƶr is opgericht in 1978 met het doel om unieke verlichting te maken voor iedereen met affiniteit voor design. Bij Zero verlichting begrijpen ze hoe zij elke ruimte, zowel binnen en buiten, goed moeten verlichting. Dankzij de drie principes: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie, zijn de Zero lampen erg populair geworden, zowel in Zweden als ver daarbuiten.

Zero
Zero
Zero

De naam Zero is in 1978 gekozen door het Zweedse familiebedrijf, omdat de oprichters letterlijk begonnen met niets. De oprichters zijn Roland Gill en Andris Nolendorfs. Tijdens hun carrière kwamen zij in contact met designer duo Börge Lindau & Bo Lindekrantz, die een idee hadden om verlichting te maken met behulp van geperforeerd metaal. Roland en Andris waren zo enthousiast over dit idee, dat zij Zero lighting oprichtte. Halverwege de jaren ‘80 gingen zij samenwerken met Per Sundstedt, zijn ontwerpen zijn nog steeds erg populair.


In de 21e eeuw ging Zero samenwerken met de nieuwe generatie designers, zoals Thomas Bernstrand, Mattias Ståhlborn, Monica Förster en Front. Vandaag de dag staan de kinderen van Roland Gill aan het hoofd van Zero Interiör. De nog onontdekte collectie Zero verlichting kenmerkt zich door een nuchtere vormgeving met af en toe een verrassende twist. Een eenvoudige Scandinavische vormentaal die ondersteunend is aan het interieurontwerp en uitblinkt in functionaliteit. Iconische Zero lampen zijn bijvoorbeeld, de Lumen plafondlamp ontworpen door Front en de lampen van Thomas Bernstrand. De productie in eigen fabriek geeft architecten en interieurontwerpers de mogelijkheid eenvoudig kleur modificaties te realiseren.


Zero verlichting is zich bewust van de ecologische voetafdruk en maakt daarom gebruik van duurzame materialen en energiezuinige lichtoplossingen waarbij 80% van de componenten van lokale leveranciers komt. De ontwerpers van de Zero lampen halen inspiratie uit Zweden. Het winterse landschap kan duister zijn, maar de glinstering van de sneeuw kan een magisch effect veroorzaken. De Zero verlichting is duurzaam geproduceerd en eco-vriendelijk. De Zero lampen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, uitvoeringen en combinaties bij Designlinq.


Wij helpen je graag bij het kiezen voor de juiste Zero verlichting. Neem daarom contact op met onze klantenservice en vraag daar naar onze lichtspecialisten die graag met je in gesprek gaan om tot de beste verlichting te komen.