Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Jaime Hayon

Jaime Hayon

Jaime Hayon is een Spaanse ontwerper die geboren is in 1974 in Madrid. Na zijn studie Industrieel Ontwerpen in Madrid en Parijs, ging hij in 1997 naar Fabrica, de door Benetton gestichte Academie voor Design en Communicatie, en werkte daar nauw samen met de legendarische imagomaker Oliverio Toscani. In korte tijd promoveerde hij van student tot hoofd van hun Design Department, waar hij leiding gaf aan projecten, variƫrend van winkel-, restaurant- en tentoonstellingsconcepten en design tot grafische kunst.

Jaime werkte zijn visie verder uit in opeenvolgende tentoonstellingen en shows in de Aram Gallery in Londen en op de Salone del Mobile in Milaan en zijn werk is tentoongesteld in het Vitra Museum in Duitsland, het Design Museum in Londen, de Vivid Gallery in Rotterdam, het Groninger Museum en de Basel Art Fair en trok de aandacht van vooraanstaande kunstverzamelaars.

Jaime is tegenwoordig gevestigd in London, met kantoren in Barcelona en Treviso (Italiƫ). Over de hele wereld is zijn werk in de meest prestigieuze kunst- en designpublicaties verschenen. Hij heeft talrijke prijzen gewonnen, waaronder 'Best Installation' (Icon Magazine), 'Breakthrough Creator' (Wallpaper Magazine) en de Elle Deco International Award 2006.

Producten