Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
Nieuws Design District 2018 | Hollands Licht noviteiten

Nieuws Design District 2018 | Hollands Licht noviteiten

Voor het eerst presenteerde Hollands Licht op eigen bodem de ontwerpen van Nederlandse designers tijdens Design District 2018 in de Van Nelle Fabriek.  Het designlabel geeft Nederlandse ontwerpers de gelegenheid hun creativiteit en talent toe te passen. Zo schitterde de Limpid Lights van Esther Jongsma & Sam van Gurp (Studio VANTOT) en kon iedereen de Timber collectie van Ernst Koning bewonderen.

De collectie designverlichting bestaat uit elegante LED armaturen met een hoog lichtcomfort. De noviteiten zoals de FlyBye, Ring, Timber Floor en Manu zullen vanaf augustus 2018 beschikbaar zijn. Alle ontwerpen worden geproduceerd met behulp van de Nederlandse maak industrie. Kun je niet wachten tot augustus en benieuwd naar de ontwerpen? Bekijk hiernaast de film compilatie!

Film door Ilco Kemmere

 

 

 

Nieuws Design District 2018 | Hollands Licht noviteiten
Nieuws Design District 2018 | Hollands Licht noviteiten
Nieuws Design District 2018 | Hollands Licht noviteiten

Timber: Verlichting in flessenvorm

De Timber collectie van Ernst Koning is herkenbaar door zijn flesvorm. Het armatuur wordt vakkundig gedraaid uit één stuk hout. Naast de Timber hanglampen collectie lanceerde Hollands Licht tijdens Design District 2018 ook de Timber vloerlamp die vanaf het augustus 2018 verkrijgbaar zijn. 

De Timber hanglampen zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Small, Medium en Large. Bij elke uitvoering heb je de mogelijheid uit een drietal hoogwaardig houtsoort: walnoot, eiken en essen. Om de elegante houtnerven niet kwijt te raken wordt er op de essenhout uitvoering een subtiele witte of zwarte lak aangebracht. De bedrading van de design hanglampen sluiten aan bij de kleur van het armatuur. Deze collectie wordt geproduceerd in Den Haag. Door de strakke vorm en de natuurlijke uitstraling van de Timber is deze perfect voor op kantoor of boven de eettaffel. Maar ook meerdere Timbers samen in je hal of lobby zal geheid de aandacht van de bezoeker trekken.

Hollands LichtLimpid Light: Manipuleren van licht

In 2015 was de collectie van VANTOT al te bewonderen op de Dutch Design Week. Daar werden ze destijds benaderd door Hollands Licht. Drie jaar later schitterde hun collectie Limpid Lights op Design District. Het licht van de Limpid Light is makkelijk te manipuleren. Aan de hand van het gewichtje in de hanglamp beweeg je de LED lichtbron hoger of lager. De lichtintensiteit is handmatig te regelen door de lichtbron dichterbij of verder van de ambachtelijke geblazen kap te plaatsen. Hierdoor kan je, afhankelijk van het moment, een harder of zachter gekleurd licht creëren.

De Limpid Light is verkrijgbaar in een Small, Medium of Large versie. Het mondgeblazen glas gecombineerd met de innovatieve LED-moduele zorgt ervoor dat de Limpid Light een echte design eye-catcher is. Meer informatie over de collectie van Hollands Licht?
Neem contact met ons op per mail [email protected] of telefonisch 010 307 4119

Nieuws Design District 2018 | Hollands Licht noviteiten