Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Thonet stoel Serie 214 Gevlochten Riet door Michael Thonet

  • Thonet stoel Serie 214 Gevlochten Riet door Michael Thonet
  • Thonet stoel Serie 214 Gevlochten Riet door Michael Thonet
  • Thonet stoel Serie 214 Gevlochten Riet door Michael Thonet
  • Thonet stoel Serie 214 Gevlochten Riet door Michael Thonet
  • Thonet stoel Serie 214 Gevlochten Riet door Michael Thonet

750,00

Exclusief btw € 619,83

Materiaal Gebogen Beukenhout, Gevlochten Riet
Merk Thonet
Product Nummer 63.31.041.7102
Levering 4-6 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging
Wij berekenen geen verzendkosten voor uw bestelling. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of info@designlinq.nl

De Thonet Serie 214 van gevlochten riet is een icoon die iedere designliefhebber kent. De geschiedenis van deze stoel begint al twee eeuwen geleden in 1841. De Oostenrijkse kanselier en staatsman prins Clemens Metternich was geïnteresseerd in een experiment van Micheal Thonet om hout te buigen. De prins haalde de jonge man naar Wenen, waar Thonet het al snel voor elkaar kreeg om massief hout te buigen. In dat tijdperk was dit een revolutionaire doorbraak en was deze 214 stoel al snel te bewonderen in paleis Liechtenstein en paleis Schwarzenberg. Deze stoel van gebogen hout werd het symbool van de Weense koffiehuizen en de eerste stoel die op de massaproductie manier kon worden ontwikkeld.    

Met de strakke en elegante vorm past deze design stoel tot de dag van vandaag in het moderne interieur. De Thonet Serie 214 won in 1862 de bronzen mediale op de Wereldtentoonstelling in Londen en in 1930 waren er al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Deze design klassieker is leverbaar in talloze uitvoeringen en versies. Bekijk de gehele familie hier.    

Uitvoering Serie 214 gevlochten riet  
Het frame met vier poten van deze design stoel is gemaakt van gebogen beukenhout. De zitting is gemaakt van gevlochten riet; de webbing is versterkt met kunststofweefsel.    

De Thonet 214 Gevlochten Riet is standaard leverbaar in diverse beitskleuren. Bekijk de PDF ‘Meer informatie/Stalen’ voor het uitgebreide kleurassortiment.

Kom je er niet uit? Neem contact op met onze klantenservice door 010 307 4119 te bellen of mail info@designlinq.nl

Deze Thonet design klassieker heeft een breedte van 43 cm en een diepte van 52 cm. De zithoogte bedraagt 46 cm en in totaal heeft deze Thonet stoel een hoogte van 84 cm.   

Ontdek meer artikelen binnen deze serie