Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Vitra stoel Organic Chair zwart onderstel door Charles Eames & Eero Saarinen

  • Vitra stoel Organic Chair zwart onderstel door Charles Eames & Eero Saarinen
  • Vitra stoel Organic Chair zwart onderstel door Charles Eames & Eero Saarinen
  • Vitra stoel Organic Chair zwart onderstel door Charles Eames & Eero Saarinen
  • Vitra stoel Organic Chair zwart onderstel door Charles Eames & Eero Saarinen
  • Vitra stoel Organic Chair zwart onderstel door Charles Eames & Eero Saarinen

1.860,00

Exclusief btw € 1.537,19

Materiaal Zwart Essenhout (West-Europa), Poyurethaanschuim, Gelamineerde zitschaal, Textiel (Hopsak F60)
Merk Vitra
Product Nummer 14.31.997.555
Levering 4-6 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging
Wij berekenen geen verzendkosten voor uw bestelling. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of [email protected]

In 1940 sloegen de ontwerpers Charles Eames en Eero Saarinen de handen in één om deze stoel te ontwerpen die behoort tot de brede collectie van Vitra.  

Het Museum of Modern Art in New York organiseerde in 1940 de wedstrijd ‘Organic Design in Home Furnishings’. Voor deze wedstrijd ontwikkelde Eames en Saarinen meerdere uitvoeringen van de Organic Chair. Deze design stoel was ver voor zijn tijd ontwikkelt, omdat het in 1940 nog niet mogelijk was de Organic Chair in grote schalen op de markt te brengen. Vanaf 1950 werd het pas mogelijk om organisch gevormde zitschalen, zoals de klassieke Plastic Chair van Eames, in grote aantallen te produceren.  

De Organic Chair mag dan wel uit 1940 komen, deze comfortabele leesstoel is door zijn organische gevormde zitschaal nog steeds een modern ontwerp. Daarnaast biedt deze design leesstoel de ultieme zitcomfort die we van Vitra gewend zijn. Deze stoel is ook leverbaar met een naturel eiken onderstel. Liever een stoel met een hogere rugleuning en langere, bredere armsteunen? Eames en Saarinen ontwierpen ook de fauteuil Organic Highback Chair.  

Uitvoering Organic Chair zwart onderstel
De Organic Chair heeft een totale hoogte van 82,5 cm, een zithoogte van 35 cm, een breedte van 72,5 cm en een diepte van 67,5 cm. Het onderstel van deze design stoel is gemaakt van essenhout uit West-Europa. De binnenbekleding van de zitting en rug is gemaakt van polyurethaanschuim.  

De gelamineerde zitschaal is bekleed met de F60 stof Hopsak van Vitra en is te bestellen in maar liefst 28 kleuren. Hopsak ik een opvallende, plat geweven stof van polyamide. Door de gelijkmatige structuur en lange levensduur kan Hopsak zowel in privé-interieurs als in openbare ruimtes gebruikt worden. Selecteer bij het kopje "Kleur" de kleur van het textiel en bekijk de bijgevoegde PDF voor meer informatie.        

De Organic Chair is in diverse textielsoorten en leder verkrijgbaar. Vraag onze Vitra specialisten naar de mogelijkheden en vraag stalen telefonisch aan via onze klantenservice +31 (0)10 307 4119 of per mail [email protected].    

Alle stoelen in het Vitra-programma worden standaard geleverd met glijders voor tapijt maar kunnen zonder meerkosten worden besteld met glijders voor harde vloeren zoals parket, stenen vloeren en gietvloeren. Je kunt deze glijders bestellen door ‘Met glijders voor harde vloeren’ aan te geven in het veld ‘opmerkingen’ in stap 1 van het bestelproces.     

Ontdek meer artikelen binnen deze serie