Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Foamo

Foamo ontwerpt akoestische oplossingen die met de handgemaakt in Nederland worden. Hierdoor is iedere design hanglamp uit de collectie uniek. Heb je vragen over de collectie of wil je weten hoe het zit met de akoestiek bij jou op kantoor? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Foamo
Foamo
Foamo

Dit Hollandse merk combineert verlichting met akoestiek. Alle design lampen worden met de hand gemaakt in het atelier van Foamo in Zaandam. Hierdoor is iedere design hanglamp uniek met een eigen karakter. De akoestische verlichting wordt gemaakt van het materiaal melamine schuim. Door dit unieke materiaal wordt de nagalm verminderd terwijl de spraakverstaanbaarheid wordt verhoogd. Dit materiaal heeft dus uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen en is ook nog eens licht in gewicht.  

Door de open-space interieurs die tegenwoordig erg populair zijn, kan er vaak ongewenste geluidsoverlast zijn die het werkritme verstoren. De elegante armaturen van Foamo, voorheen bekend onder de naam Acoustic Design Solutions, zorgen voor rust en stilte in elke open ruimte. Het melamineschuim is brandwerend en heeft tijdens de productie een minimale ecologische voetafdruk. De akoestische verlichting collectie is verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen, elk met een eigen stijl en mate van geluidsabsorptie. Doordat de design hanglampen vrij in de lucht hangen absorbeert het melamineschuim van alle kanten het geluid.  


Zo heb je bijvoorbeeld de akoestische verlichtingsserie Rice Field. Deze design hanglampen zijn geïnspireerd op Aziatische rijstvelden. Door het organische lijnenspel creëert deze akoestische hanglamp een speelse lichtinval.

Foamo is een samenwerking tussen ontwerpster Tjimkje de Boer en het merk Post Acoustics. Samen hadden ze één missie voor ogen: akoestische producten ontwikkelen die zowel qua geluidsabsorptie als esthetiek tot de top van de markt behoren. Post Acoustics is een specialist op het gebied van akoestiek en Tjimkje zorgt voor de vormgeving van de armaturen. Door deze combinatie produceert Foamo de beste akoestische oplossingen.