Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug
MERK

Fritz Hansen

De klassiekers van dit Deense merk kenmerken zich door vakmanschap, unieke ontwerpen en hoge kwaliteit. Fritz Hansen heeft een brede collectie design meubilair, verlichting en accessoires met zowel designklassiekers als unieke, hedendaagse ontwerpen. Bekijk de inspirerende collectie hieronder, in ons assortiment.

Fritz Hansen
Fritz Hansen
Fritz Hansen

Dit Deense designmerk heeft een rijke geschiedenis. Het begon in 1872 toen de meubelmaker Fritz Hansen uit Nakov een handelsvergunning kreeg in Kopenhagen. In 1885 startte de ontwerper zijn eigen meubelbedrijf vernoemd naar zichzelf. Twee jaar later kreeg het merk een eigen werkplaats in Christianshavn. Samen met zijn zoon Christian produceren de Hansen's hoge kwaliteit meubilair wat sindsdien het handelsmerk van Fritz Hansen is. In 2015 voegde het Deense verlichtingsbedrijf Lightyears zich toe aan Fritz Hansen. Sinds dat jaar werkt Fritz Hansen Lighting nauw samen met internationaal erkende ontwerpers om naast design meubilair en accessoires ook design verlichting te ontwikkelen.

De tijdloze collectie bestaat uit kwalitatief meubilair, verlichting en accessoires met een moderne maar tijdloze uitstraling. De filosofie luidt dat een enkel meubelstuk van Fritz Hansen een gehele ruimte of gebouw kan sieren en het welzijn van de mensen die in deze ruimtes verblijven verhogen. De ontwerpers’ filosofie weerspiegelt de geschiedenis van Hansen en inspireert tot het creëren van innovatief, minimalistisch en origineel meubilair. Elk detail is zorgvuldig doordacht en gemaakt met een hoge afwerking die onmiddellijk herkenbaar is als een Fritz Hansen product.

De ‘Classic Collectie’ van Fritz Hansen bestaat uit een aantal designklassiekers zoals de Egg Chair, Swan Chair en de Vlinderstoel (Series 7) van Arne Jacobsen en de PK 22 stoel en de PK80 bankbed van Poul Kjærholm. De ‘Contemporary Collectie’ bevat nieuwe ontwerpen van inspirerende, internationaal erkende, moderne ontwerpers waaronder Jaime Hayon en Piero Lissoni. Beide collecties onderscheiden zich doordat de grens tussen design en kunst is verdwenen, waarbij ieder product functie en comfort hoog in het vaandel heeft staan.