Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Fritz Hansen voetenbank Egg Footstool Model 3127 Textiel door Arne Jacobsen

  • Fritz Hansen voetenbank Egg Footstool Model 3127 Textiel door Arne Jacobsen
  • Fritz Hansen voetenbank Egg Footstool Model 3127 Textiel door Arne Jacobsen
  • Fritz Hansen voetenbank Egg Footstool Model 3127 Textiel door Arne Jacobsen
  • Fritz Hansen voetenbank Egg Footstool Model 3127 Textiel door Arne Jacobsen
  • Fritz Hansen voetenbank Egg Footstool Model 3127 Textiel door Arne Jacobsen

2.195,00

Exclusief btw € 1.814,05

Materiaal Gepolijst Staal, Polyurethaan Schuim met glasvezel, Bekleed met Textiel (Christianshavn, Gabriel, Kvadrat zie PDF)
Product Nummer 34.14.019.6105
Levering 6-8 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging/Transport
Wij berekenen een bedrag van € 30,- (excl. BTW) aan transportkosten bij orders onder de €500. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of [email protected]

De Egg Footstool is een iconische design klassieker uit het assortiment van Fritz Hansen. Arne Jacobsen ontwierp deze voetenbank in 1958. De Egg Footstool heeft dezelfde organische vorm en onderstel als de bijhorende loungestoel, de Egg Lounge Chair.

Eind jaren vijftig ontwierp Arne Jacobsen het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Doordat de Deense architect verantwoordelijk was voor zowel de architectuur als het als het interieur is Jacobsen’ filosofie goed te zien. Arne Jacobsen geloofde erin dat architectuur en design in elkaar overlopen. Merkwaardig is dat de Egg Footstool door zijn rondingen een sculpturaal contrast vormt met het hotel die voornamelijk bestaat uit verticale en horizontale oppervlaktes.

Deze design voetenbank ontstond uit een nieuwe techniek die Jacobsen als eerste toepaste. Namelijk een sterke binnenlaag van schuim toevoegen onder de bekleding. Jacobsen begon met het maken van een sculptuur van klei, zodat hij de vorm kon perfectioneren. Om een ‘schil’ te maken van synthetisch schuim gebruikte hij vervolgens een mal. Als laatst werd de ottoman met stof bekleed. Het bekleden van de voetenbank is een proces dat ook vandaag de dag nog volledig met de hand gedaan wordt.

Door de tijdloze ontwerpen van de Egg Lounge Chair en de Egg Footstool worden deze loungestoel en voetenbank van generatie op generatie doorgegeven. Door de hoge kwaliteit van het ontwerp en materiaal is de Egg ook zeer geschikt voor toepassing in openbare ruimtes zoals lobby’s, vergaderruimtes of op kantoor.

Uitvoering Egg Footstool Model 3127
Het onderstel van deze design voetenbank is gemaakt van gepolijst staal. De Egg Footstool is gemaakt van polyurethaanschuim dat is versterkt met glasvezel. Het frame is bekleed met het textiel Christianshavn, Gabriel (Capture) of Kvadrat (Hallingdal 65 en Divina Melange). De ottoman is leverbaar in diverse kleuren. Kies de gewenste uitvoering bij ‘Kleur’. Bekijk de PDF ‘Meer informatie / stalen’ voor het uitgebreide kleur assortiment of neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie +31 (0)10 307 4119 of per mail [email protected]


Deze Arne Jacobsen voetenbank heeft een breedte van 56 cm en een diepte van 40 cm. De Egg Footstool heeft een hoogte van 37 cm. .

Ontdek meer artikelen binnen deze serie