Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Fritz Hansen loungestoel Egg Lounge Chair Model 3316 Textiel door Arne Jacobsen

  • Fritz Hansen loungestoel Egg Lounge Chair Model 3316 Textiel door Arne Jacobsen
  • Fritz Hansen loungestoel Egg Lounge Chair Model 3316 Textiel door Arne Jacobsen
  • Fritz Hansen loungestoel Egg Lounge Chair Model 3316 Textiel door Arne Jacobsen
  • Fritz Hansen loungestoel Egg Lounge Chair Model 3316 Textiel door Arne Jacobsen
  • Fritz Hansen loungestoel Egg Lounge Chair Model 3316 Textiel door Arne Jacobsen

6.869,00

Exclusief btw € 5.676,86

Materiaal Gepolijst Staal, Polyurethaanschuim met glasvezel, Bekleed met Textiel (Christianshavn, Gabriel, Kvadrat zie PDF)
Product Nummer 34.14.017.3013
Levering 6-8 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging/Transport
Wij berekenen een bedrag van € 30,- (excl. BTW) aan transportkosten bij orders onder de €500. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of [email protected]

De Egg Lounge Chair is een iconische design klassieker uit het assortiment van Fritz Hansen. Arne Jacobsen ontwierp deze loungechair in 1958.

Eind jaren vijftig ontwierp Arne Jacobsen het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Doordat de Deense architect verantwoordelijk was voor zowel de architectuur als het als het interieur is Jacobsen’ filosofie goed te zien. Arne Jacobsen geloofde erin dat architectuur en design in elkaar overlopen. Merkwaardig is dat de Egg Lounge Chair door zijn rondingen een sculpturaal contrast vormt met het hotel die voornamelijk bestaat uit verticale en horizontale oppervlaktes.

Deze design loungestoel ontstond uit een nieuwe techniek die Jacobsen als eerste toepaste. Namelijk een sterke binnenlaag van schuim toevoegen onder de bekleding. Jacobsen begon met het maken van een sculptuur van klei, zodat hij de vorm kon perfectioneren. Om een ‘schil’ te maken van synthetisch schuim gebruikte hij vervolgens een mal. Als laatst werd de loungestoel met stof bekleed. Het bekleden van de kuip is een proces dat ook vandaag de dag nog volledig met de hand gedaan wordt.

Door het tijdloze ontwerp van de Egg Lounge Chair wordt deze loungestoel van generatie op generatie doorgegeven. Door de hoge kwaliteit van het ontwerp en materiaal is de Egg ook zeer geschikt voor toepassing in openbare ruimtes zoals lobby’s, vergaderruimtes of op kantoor. Combineer deze loungestoel met de Egg ottoman voor het ultieme zitcomfort.

Uitvoering Egg Lounge Chair Model 3316
Deze design loungestoel heeft een draaibaar onderstel dat is gemaakt van gepolijst staal. Het kantelmechanisme kan naar wens van de gebruiker worden aangepast. De loungestoel kan gekanteld worden tot een diepte van 95 cm.

De Egg Lounge Chair is gemaakt van polyurethaanschuim dat is versterkt met glasvezel. Het frame is bekleed met het textiel Christianshavn, Gabriel (Capture) of Kvadrat (Hallingdal 65 en Divina Melange). De loungestoel is leverbaar in diverse kleuren. Kies de gewenste uitvoering bij ‘Kleur’. Bekijk de PDF ‘Meer informatie / stalen’ voor het uitgebreide kleur assortiment of neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie +31 (0)10 307 4119 of per mail [email protected]

Deze Arne Jacobsen loungechair heeft een breedte van 86 cm en een diepte van 79 cm tot en met 95 cm. De zithoogte van de Egg Lounge Chair is 37 cm en de totale hoogte is 107 cm.

Ontdek meer artikelen binnen deze serie