Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Thonet stoel Serie 209 Multiplex door Gebrüder Thonet

  • Thonet stoel Serie 209 Multiplex door Gebrüder Thonet
  • Thonet stoel Serie 209 Multiplex door Gebrüder Thonet
  • Thonet stoel Serie 209 Multiplex door Gebrüder Thonet
  • Thonet stoel Serie 209 Multiplex door Gebrüder Thonet
  • Thonet stoel Serie 209 Multiplex door Gebrüder Thonet

1.095,00

Exclusief btw € 904,96

Materiaal Gebogen Beukenhout, Voorgevormd Multiplex, Optioneel: Vast Zitkussen in Stof of Leder (Zie PDF)
Merk Thonet
Product Nummer 63.31.122.7103
Levering 4-6 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging
Wij berekenen geen verzendkosten voor uw bestelling. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of [email protected]

De Thonet Serie 209 van multiplex is een icoon die iedere designliefhebber kent. De geschiedenis van deze stoel begint al twee eeuwen geleden in 1841 met de 214 stoel. De Oostenrijkse kanselier en staatsman prins Clemens Metternich was geïnteresseerd in een experiment van Micheal Thonet om hout te buigen. De prins haalde de jonge man naar Wenen, waar Thonet het al snel voor elkaar kreeg om massief hout te buigen. In dat tijdperk was dit een revolutionaire doorbraak. De oudere zus van deze stoel, de 214, was toen al snel te bewonderen in paleis Liechtenstein en paleis Schwarzenberg. Deze stoel van gebogen hout werd het symbool van de Weense koffiehuizen en de eerste stoel die op de massaproductie manier kon worden ontwikkeld.    

Met de strakke en elegante vorm past deze design stoel tot de dag van vandaag in het moderne interieur. De Thonet Serie 214 won in 1862 de bronzen mediale op de Wereldtentoonstelling in Londen en in 1930 waren er al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Deze design klassieker is leverbaar in talloze uitvoeringen en versies. Bekijk de gehele familie hier.    

Uitvoering Serie 209 multiplex
Het frame met vier poten van deze design stoel is gemaakt van gebogean beukenhout. De zitting is gemaakt van voorgevormd multiplex. Optioneel is deze Thonet stoel ook leverbaar met een vast zitkussen. Selecteer de gewenste variant bij 'Uitvoering'. 

De Thonet 209 multiplex is standaard leverbaar in diverse beitskleuren. Het zitkussen is leverbaar in een stoffen of in een leder variant. Bekijk de PDF ‘Meer informatie/Stalen’ voor het uitgebreide kleurassortiment. 

Kom je er niet uit? Neem contact op met onze klantenservice door 010 307 4119 te bellen of mail [email protected]

Deze Thonet design klassieker heeft een breedte van 54 cm en een diepte van 57 cm. De zithoogte bedraagt 46 cm en in totaal heeft deze Thonet stoel een hoogte van 75 cm.   Ontdek meer artikelen binnen deze serie