Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Vitra bureaustoel Eames Plastic Side Chair PSCC door Charles & Ray Eames

  • Vitra bureaustoel Eames Plastic Side Chair PSCC door Charles & Ray Eames
  • Vitra bureaustoel Eames Plastic Side Chair PSCC door Charles & Ray Eames
  • Vitra bureaustoel Eames Plastic Side Chair PSCC door Charles & Ray Eames
  • Vitra bureaustoel Eames Plastic Side Chair PSCC door Charles & Ray Eames
  • Vitra bureaustoel Eames Plastic Side Chair PSCC door Charles & Ray Eames

530,00

Exclusief btw € 438,02

Materiaal Gekleurd Polypropyleen, Gepolijst spuitgietaluminium, Kunststof (zwenkwielen), Optioneel bekleding textiel (Hopsak), Polyurethaanschuim
Merk Vitra
Product Nummer 40.10.038.608
Levering 4-6 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging
Wij berekenen geen verzendkosten voor uw bestelling. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of info@designlinq.nl

De Vitra PSCC bureaustoel van Charles en Ray Eames is te zien als het kleinere broertje van de grotere kuipstoelvariant uit de bekende Eames Plastic Chairs reeks, de PACC. De kuipstoel deed in 1948 mee aan de International Competition for Low Cost Furniture Design van het MoMA – toen nog volledig van metaal. Hoewel in de jaren ‘50 het metaal werd ingeruild voor glasvezel, was Charles Eames nog steeds niet tevreden over het eindresultaat. Pas na zijn dood, toen het hoogwaardige polypropyleen zijn intrede deed in de meubelindustrie, kon de stoel de matte kleur krijgen die Eames vanaf het begin voor ogen had. Deze bureaustoel variant van de iconische stoel heeft een draaibaar onderstel en is in de hoogte verstelbaar.  

Specificaties Eames Plastic Side Chair PSCC
De Pivot Side Chair Cast Base on Castors, ook wel PSCC, heeft een totale breedte van 46,5 cm, de diepte meet 55 cm en de stoel heeft een totale hoogte van 88,5 cm. De zithoogte meet 76 cm. De zitschaal is gemaakt van polypropyleen; een kunststof van bijzonder hoge kwaliteit en zeer multifunctioneel. De PSCC is leverbaar in 14 (!) kleuren.  

Deze design bureaustoel heeft een draaibaar vijfsteronderstel die voorzien is van dubbele zwenkwielen, vering en is in de hoogte verstelbaar.

De Eames Plastic SIde Chair PSCC is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen: zonder bekleding, met een vast zitkussen of een volledig beklede kuipstoel. Selecteer de gewenste versie bij ‘Uitvoering’. Deze bekleding is gemaakt van het textiel Hopsak, een sterke en slijtvaste stof die is gemaakt van 100% Polyamide. Hopsak is erg duurzaam en robuust en kan daarom zowel in privé-interieurs als in openbare ruimtes gebruikt worden. 

Eames Plastic Chairs familie  
Alle Eames Plastic Chairs in het Vitra-programma worden standaard geleverd met glijders voor tapijt maar kunnen zonder meerkosten worden besteld met glijders voor harde vloeren zoals parket, stenen vloeren en gietvloeren. Je kunt deze glijders bestellen door ‘Met glijders voor harde vloeren’ aan te geven in het veld ‘opmerkingen’ in stap 1 van het bestelproces.